Jump to content

Lód czy ryba to?

sawca

Recommended Posts

Moja żona kilka lat temu chciała zrobic mi przyjemność, rybę faszerowaną, którą uwielbiam. Kupiła 2,5 kg mrożonej ryby w byłym Gean'cie w Warszawie. Następnego dnia miała 79dkg rozmrożonej ryby. Od tej pory nie kupuje ryb w markecie.

Następnego dnia miała 79dkg rozmrożonej ryby

waro58, to i tak dobrze, że to, co zostało choć w małym stopniu przypominało rybę! Często się zdarza, że "po zejściu lodów" dostajesz bliżej nieokreśloną papkę!

A jeśli to było w Wigilię rano, wyobrażasz sobie jej minę?

:lol: Bezcenne. Bo uprzedzałem żonę o konsekwencjach tego zakupu, ale przecież ... promocja.

Oj temat -rzeka-proszę jak nie musicie to nie kupujcie ryby mrożonej w marketach.

Po prostu tragedia-skąd wiem - to moja branża przez kilka lat była.

Wiecie ile można razy rozmrażać fileciki-zdarzało się i 6....no to chyba wam wystarczy nie?

Robiłem próbę kupiłem mintaja 72 dkg po rozmrożeniu zważyłem było 38 dkg.

Ktos powie kupuj rybę nie mrożoną ,tylko gdzie taką kupić w mniejszych miejscowościach?

U ciebie Szuirad to chyba są stawy koło miejscowości Buda Stalowa?Dość duże - to może tam karpika - do wędzenia w sam raz? prosto od rybaka?

"Nie ma ryby bez ości , nie ma świni bez kości"

jak mawiał rybak co się u niego fachu uczyłem.

To inaczej pomóc nie umiem.

Jeszcze jedna alternatywa to po prostu dać sobie czasu i pozbyć się ości we własnym zakresie z takiego karpia.Przy odrobinie wprawy jakoś to idzie.Najlepiej 2 widelcami