cedro Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Czy ktoś wie gdzie można dostać banderole takie jak są stosowane na niektórych wyrobach :question: Mam , zlecenie, od znajomego na wędzonki i chciałem trochę zaszpanować, wykonałem już pieczęć do przyżegania na gorąco, i banderole były by dopełnieniem szpanu :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 hallo!!!! Jak masz, to dodaj fotki tej "pieczeci":Ciekawe, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cedro Posted January 29, 2010 Author Report Share Posted January 29, 2010 Niestety nie mam zdjęć [ brak aparatu]. 'Pieczątka' zrobiona jest z ozdobnej żeliwnej kratki zdobytej na złomowisku, z której została wycięta część w kształcie liścia o średnicy ok. 4 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tim Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 czy coś takiego masz na myśli http://pl.wikipedia.org/wiki/Lak_(materia%C5%82) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cedro Posted January 29, 2010 Author Report Share Posted January 29, 2010 Nie, jak wcześniej wspomniałem wyciąłem element z płaskiego ażurowego elementu, zamiast drewnianej rączki stępla dospawałem kawałek drutu, po uwędzeniu np. szynki rozgrzewam do czerwoności ,pieczątkę' i tak jak cechuje się bydło ,cechuję' szyneczkę :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Tutaj masz wzór: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=68&page=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darino Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Ja tak to rozwiązałem dla wędlinek z dzika> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Takie banderole mogę Ci wydrukować ale niestety nakład minimum to 10 000 szt :grin: Zrobisz to prościej na papierze do etykiet.Papier kupisz w pierwszym lepszym sklepie papierniczym.Potem tylko dobrać odpowiednie zdjęcie i udać się z tym do firmy która ma kolorowe ksero.Odbiją Ci ile chcesz.Wytniesz nożyczkami i gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cedro Posted January 30, 2010 Author Report Share Posted January 30, 2010 Ja tak to rozwiązałem dla wędlinek z dzika Woow :!: cuuda :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Cedro, to żadne cuda - wystarczy dobra drukarka i dobry papier oraz odrobinka chęci - podstawowe narzędzia graficzne każdy w komputerze majak się nie ma drukarki to idzie się z plikiem do drukarni lub nawet do fotografa,przewagą nad kupnymi gotowcami jest indywidualność takiej naklejki, a przecież nie robisz hurtowo więc koszta nie będą jakimś wielkim obciążeniem ot i całe cuda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darino Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 witam :grin: pierwszy krok jest zawsze ciężki, a potem jak po maśle... Ten Kumpi dostanie taką podobną tarczę jak ten Kumpi hispański za 1500€ Materiał już mam przygotowany, nie nierdzewka, a solidny mosiądz Jeszcze nie wiem co mu wygraweruję i tak mam jeszcze parę lat by nad tym pomyśleć :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cedro Posted January 30, 2010 Author Report Share Posted January 30, 2010 Cedro, to żadne cuda - wystarczy dobra drukarka i dobry papier oraz odrobinka chęci - podstawowe narzędzia graficzne każdy w komputerze ma jak się nie ma drukarki to idzie się z plikiem do drukarni lub nawet do fotografa, przewagą nad kupnymi gotowcami jest indywidualność takiej naklejki, a przecież nie robisz hurtowo więc koszta nie będą jakimś wielkim obciążeniem ot i całe cuda Nie miałem na myśli etykiet, lecz zdjęć wyrobów Darina :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 czy coś takiego masz na myśli http://pl.wikipedia.org/wiki/Lak_(materia%C5%82) Lak - kiedyś powszechnie używany np. na poczcie - zdaje się, jest już przeżytkiem. Wydaje mi się, że w piwnicy miałem kiedyś schowane parę lasek :grin: - jakby co to poszukam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes855 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Laku dostaniesz "skolko ugodno" w sklepach z artykułami winiarskimi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tim Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 I w dodatku w różnych kolorach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Swoją drogą koledzy mając nasze LOGO , może pójść krok dalej !!!!http://www.grawer.net.pl/m28.phpSzkoła również mogłaby stemplować Certyfikat ukończenia kursu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Link nie chodzi, ale uwagi cenne i do wykorzystania. :grin: [ Komentarz dodany przez: abratek: Nie 31 Sty, 2010 15:10 ] już działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tim Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Można by taką pieczęć stawiać na dyplomie SDM (o ile jej tam jeszcze nie ma) ,nawiązanie do tradycji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisB Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Jest cała masa drukarni cyfrowych które przyjmują zamówienia poprzez internet.Minimalny nakład 1 arkusz /A4/. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts