Kaciak Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Mam pytanie, Przygotowuję się do przerobu wieprzka,Mam zamiar zrobić wędliny trzymając się reżimów temperaturowych.pytanie dotyczy przydatności termometra w drewnianej obudowie. Widziałem na niektórych zdjęciach że bywa kładziony na kije, Czy drewniana obudowa nagrzewając się nie fałszuje odczytu temperatury w wedzarni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Drewno jest jednym z lepszych izolatorów, a poza tym, pojemnik z cieczą wskaźnikową znajduje się w specjalnym kanale zamknietym korkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Hallo!!!! Raczej nie ,bo to tylko obudowa i nie ma bezposredniej stycznosci z pojemnikiem plynu termometra.Albo?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaciak Posted February 8, 2010 Author Report Share Posted February 8, 2010 dzięki za szybkie i rzeczowe odpowiedzi Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Mam pytanie, Ja mam ten http://www.wyroby-domowe.pl/termometry-termometry-alkoholowe-c-26_52.html za 20PLN, kładę na kije w wędzarni później w garnku podczas parzenia,używam go też do parzenia wyrobów mięsnych nie wędzonych i daje rade :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 A ja wolę kotłowy w siatce metalowej.Miałem i w drewnianej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts