tadzikmal Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Witam, Dzisiaj zrobiliśmy musli własnej roboty. Tak o to się prezentuje. http://img694.imageshack.us/img694/6163/20100214050.jpg Jak będzie potrzeba to dam przepis. P.S. A pasztecik Gabi też już się robi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Musli !!!!!!!!!Ależ to okropnie zdrowo wygląda !!Żart - też czasami robię - lepsze niż ze sklepu na pewno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzikmal Posted February 14, 2010 Author Report Share Posted February 14, 2010 Już wyciągnąłem go (przepis) od żonki: - 2 opakowania płatków owsianych górskich- bakalie i kto co lubi (orzechy, migdały, rodzynki, banany, żurawina, jagody, tropical mix, ananas suszony itp. itd)- 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody, 1 cukier waniliowy, 1/2 łyżki soli, 4 łyżki miodu Miksujemy 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody, 1 cukier waniliowy, 1/2 łyżki soli, 4 łyżki miodu, i zmiksowany płyn dodajemy do płatków i mieszamy. Przesypać na blachę i wstawiamy do piekarnika. Piec w temp. 150 stopni przez 15 min. Następnie w temperaturze 100 stopni 45 minut (10 minut przed końcem na blachę dodać orzechy i migdały). Pozostałe bakalie i dodatki dodać po wystygnięciu płatków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VipDelikatesy Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Ja zawsze z musli wyrzucam banany,po prostu mi nie smakują. Ale na zdjęciu wszystko wygląda smakowicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts