Jump to content

musli


tadzikmal

Recommended Posts

Już wyciągnąłem go (przepis) od żonki:

 

- 2 opakowania płatków owsianych górskich

- bakalie i kto co lubi (orzechy, migdały, rodzynki, banany, żurawina, jagody, tropical mix, ananas suszony itp. itd)

- 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody, 1 cukier waniliowy, 1/2 łyżki soli, 4 łyżki miodu

 

Miksujemy 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody, 1 cukier waniliowy, 1/2 łyżki soli, 4 łyżki miodu, i zmiksowany płyn dodajemy do płatków i mieszamy. Przesypać na blachę i wstawiamy do piekarnika. Piec w temp. 150 stopni przez 15 min. Następnie w temperaturze 100 stopni 45 minut (10 minut przed końcem na blachę dodać orzechy i migdały). Pozostałe bakalie i dodatki dodać po wystygnięciu płatków.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...