Domin12439 Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Mam pytanie. Gdzie można dostać pojemniki do kontaktu z żywnoscią 50-100 litrów najlepiej z pokrywami. W okolicach Rudy Ślaskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 W miejscowości Krupski Młyn-zakłady chemiczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermanStedke Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Witam wszytkich zadymiaczy. Mam pytanie. jestem zwolennikem baardzo dlugiego peklowania wedzonek (okolo 3-4 tygodni). Czy plastikowe pojemniki przeznaczone do kontaktu z zywnoscia moga wplynac neagtywnie na smak czy zapach peklowanego miesa? Czy pojemnik podczas peklowania moze byc szczelnie zamkniety? Czy ktos pekluje tak dlugo jak ja ? (Wedlug mnie smak wedliny jest znacznie lepszy niz przy krotkim peklowaniu). Na razie mam doswiadczenia z naczyniem kamionkowym ale chce przejsc na wieksza ilosc pojemnikow plastikowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 ...jestem zwolennikem baardzo dlugiego peklowania wedzonek (okolo 3-4 tygodni)...(Wedlug mnie smak wedliny jest znacznie lepszy niz przy krotkim peklowaniu)pozostaje pytanie czym peklujesz - sól+saletra czy peklosól, bo jak już stwierdzono nie ma sensu długie peklowanie przy użyciu peklosoli Czy plastikowe pojemniki przeznaczone do kontaktu z zywnoscia moga wplynac neagtywnie na smak czy zapach peklowanego miesa?nie sądzę - ja używam wiaderek po nadzieniach cukierniczych (np dość agresywne jabłka) i nie zauważyłem złego wpływu tworzywa na smak Czy pojemnik podczas peklowania moze byc szczelnie zamkniety?powinno się zachować możliwość wymiany gazowej solanki z atmosferą, wprawdzie są osoby peklujące w szczelnie zamkniętych workach foliowych , ale jest to peklowanie na sucho i po usunięciu powietrza - sposób raczej nie polecany przez ortodoksyjnych tradycjonalistów Czy ktos pekluje tak dlugo jak ja ? oj wielu :lol: - choć pewnie nie tak długo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrpitt Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Dobre do tego sa beczki po jelitach. dawno temu zdobylem takie od pana ktory handlowal jelitami . Mozna zawsze poytac sie w firmach sprzedajacych jelita. Choc wada moze byc problem z ewentualnym wyladunkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts