Jump to content

kiełbasa parzona jutro


Kaciak

Recommended Posts

Może w dziale dla początkujących ktoś mi pomoże, bo "na kiełbasach" nie dostałem odpowiedzi,

 

chcę jutro zrobić kiełbaskę wieprzowo indyczą, ale tylko parzoną. Kupowałam taką w sklepach ZMŁuków i bardzo mi podpasowała.

Przeszukałem stronę główną i forum, szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy)

nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.

 

Miałem nadzieję że taką kiełbaskę znajdę w 16- tce ale niestety

Link to comment
Share on other sites

szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy)

nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.

robisz jak dla każdej innej...

jedynie temperaturę dla mięsa drobiowego przyjmuję się nieco większą...

i tak...:

temp wody 72-75 st.

czas dla kiełbaśnic ok 25 minut - do uzyskania 70-72 st. wewnątrz wyrobu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...