Kaciak Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Może w dziale dla początkujących ktoś mi pomoże, bo "na kiełbasach" nie dostałem odpowiedzi, chcę jutro zrobić kiełbaskę wieprzowo indyczą, ale tylko parzoną. Kupowałam taką w sklepach ZMŁuków i bardzo mi podpasowała. Przeszukałem stronę główną i forum, szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy) nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi. Miałem nadzieję że taką kiełbaskę znajdę w 16- tce ale niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy) nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.robisz jak dla każdej innej... jedynie temperaturę dla mięsa drobiowego przyjmuję się nieco większą... i tak...: temp wody 72-75 st. czas dla kiełbaśnic ok 25 minut - do uzyskania 70-72 st. wewnątrz wyrobu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaciak Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 dziękuję za podpowiedź pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts