Jump to content

mieszałka "Profilter Service"

dzidek

Recommended Posts

Witam

Chciałbym zamieścić opinię nt. mieszałki do farszu produkcji firmy "Profilter Service" z Siedlec ,której właścicielem jest p.Sachanowicz.

Pan Sachanowicz był już gościem na naszym zlocie i przedstawiał tam swoje urządzenia. Ja dotarłem do niego inną drogą ,ale szybko się zgadaliśmy. Co do mieszałki to co innego oglądać sobie na "wystawie" a co innego przećwiczyć w "boju", otóż z boju wyszła ta mieszałka zwycięsko!. Dała radę wymieszać schłodzony do 2 st. farsz z dużą ilością tłuszczu (20%) i to w ilości przekraczajacej o 25% max. ilość podaną przez producenta. Generalnie urządzenie wykonane b.solidnie doskonale przemyślane pod względem wygody użytkownika, b.łatwo się rozkręca do umycia ,minimalna il. miejsc trudno dostepnych . Silnik i przełożenia dobrane znakomicie,wykonanie z kwasówki ,jego jakość i sposób wykończenia świadczy o dużym doświadczeniu wykonawcy z tym materiałem. Cena nie mała ,ale ekwiwalentna do tego co za nią dostajemy, w porównaniu do innych urządzeń tej klasy uzasadniona i rozsądna. Urządzenie raczej do częstego użytku dla osób które już na stałe wpisały wędliny własnego wyrobu w swój krajobraz kulinarny , i na pewno nie dla samotnych, za to jeśli nie na całe życie to na pewno na długie lata bezawaryjnej pracy.

Na zakończenie chciałbym dodać ,że jak robię własne wedliny od ponad dziesięciu lat, to nigdy nie miałem tak dobrze wyrobionego farszu na kiełbasę. :-)

dzidek

• 2 weeks later...