dzidek Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Witam Chciałbym zamieścić opinię nt. mieszałki do farszu produkcji firmy "Profilter Service" z Siedlec ,której właścicielem jest p.Sachanowicz. Pan Sachanowicz był już gościem na naszym zlocie i przedstawiał tam swoje urządzenia. Ja dotarłem do niego inną drogą ,ale szybko się zgadaliśmy. Co do mieszałki to co innego oglądać sobie na "wystawie" a co innego przećwiczyć w "boju", otóż z boju wyszła ta mieszałka zwycięsko!. Dała radę wymieszać schłodzony do 2 st. farsz z dużą ilością tłuszczu (20%) i to w ilości przekraczajacej o 25% max. ilość podaną przez producenta. Generalnie urządzenie wykonane b.solidnie doskonale przemyślane pod względem wygody użytkownika, b.łatwo się rozkręca do umycia ,minimalna il. miejsc trudno dostepnych . Silnik i przełożenia dobrane znakomicie,wykonanie z kwasówki ,jego jakość i sposób wykończenia świadczy o dużym doświadczeniu wykonawcy z tym materiałem. Cena nie mała ,ale ekwiwalentna do tego co za nią dostajemy, w porównaniu do innych urządzeń tej klasy uzasadniona i rozsądna. Urządzenie raczej do częstego użytku dla osób które już na stałe wpisały wędliny własnego wyrobu w swój krajobraz kulinarny , i na pewno nie dla samotnych, za to jeśli nie na całe życie to na pewno na długie lata bezawaryjnej pracy.Na zakończenie chciałbym dodać ,że jak robię własne wedliny od ponad dziesięciu lat, to nigdy nie miałem tak dobrze wyrobionego farszu na kiełbasę. :-)dzidek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Witam dzidek, Masz rację mam taką o pojemności 45 litrów - sprawuje się dobrze. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 "Gogle" - dla zainteresowanych...http://www.metale.org/index.php?id=kf5&id_f=22931&idd=kf2&id_kfp=&page=9&id_k=&code=602993834dcfMożesz podać cenę ? itp. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidek Posted April 23, 2010 Author Report Share Posted April 23, 2010 3.500,- PLN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 http://www.metale.org/index.php?id=kf5&id_f=22931&idd=kf2&id_kfp=&page=9&id_k=&code=602993834dcf Jakieś bzdury. Malbork-Mazowieckie? :shock: Pzdr. Ostatecznie to książe mazowiecki Konrad sprowadził nam Krzyżaków, może nie zdążyli uaktualnić adresów :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Kontakt:"Profilter-Service" SC Sachanowicz E. R.miejscowość: Siedlce, poczta: 08-110 Rakowiec, ul. Rakowiec 42Bwoj. mazowieckie, powiat: siedlecki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts