Jump to content

Mielonka Wieprzowa Szczepana


SZCZEPAN

Recommended Posts

Mielonka Wieprzowa

10kg

1 Wieprzowina kll. II 7,5kg [70]

2 Wieprzowina kl. III 2kg

3Skórki wieprzowe 0,5kg

Przyprawy

-pelkosól 0,20kg

-pieprz 0,006kg

-czosnek św 0,008kg

-cukier 0,002kg

-gałka 0,002kg

Jelita

Osłonki poliamidowe lub barierowe o śr 60 mm

Sposób wykonania

Mięso peklujemy mm12h

Wieprzowina kll. II mielimy na sitku 5mm

Wieprzowina kl III 3mm

Skórki wieprzowe 2mm na surowo

Wieprzowina kl III i skórki mieszamy dodając przyprawy,0,7l wody do uzyskania masy

kleistej tz. (kleju) -dodajemy pozostałe mięso dokładnie mieszając.

-Napełniamy osłonki bardzo mocno

-Parzymy 1h w 75stC

-Schładzamy w zimnej wodzie do 30stC

Smacznego

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...