SZCZEPAN Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Mielonka Wieprzowa10kg 1 Wieprzowina kll. II 7,5kg [70] 2 Wieprzowina kl. III 2kg 3Skórki wieprzowe 0,5kg Przyprawy -pelkosól 0,20kg -pieprz 0,006kg -czosnek św 0,008kg -cukier 0,002kg -gałka 0,002kg Jelita Osłonki poliamidowe lub barierowe o śr 60 mm Sposób wykonania Mięso peklujemy mm12h Wieprzowina kll. II mielimy na sitku 5mm Wieprzowina kl III 3mm Skórki wieprzowe 2mm na surowo Wieprzowina kl III i skórki mieszamy dodając przyprawy,0,7l wody do uzyskania masy kleistej tz. (kleju) -dodajemy pozostałe mięso dokładnie mieszając. -Napełniamy osłonki bardzo mocno -Parzymy 1h w 75stC -Schładzamy w zimnej wodzie do 30stC Smacznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.