Jump to content

Gorczyca, czy kolendra


Rafał Malach

Recommended Posts

Jestem początkujący i jak to bywa z żółtodziobami są częste problemy i pytania(nawet bezsensowne). Mianowicie słyszałem że na lato nie dodaje się gorczycy do kiełbasy tylko kolendrę. Wie ktoś dlaczego????? Czy to czasami nonsens?!?!?!?
Link to comment
Share on other sites

Przez reakcje gorczyca rozkłada sie na

glukozy, kwaśny siarczanu potasu i izotiocyjanianu allilu

i tu można szukać powodu niestosowania lub zmniejszenia dodatku gorczycy latem.

Ale myślę, że dzięki możliwości chłodzenia wyrobów problemu nie ma :wink:

A kolendrę i tak daje się z umiarem; czym mniej tym lepiej :grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...