tim Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 30 szt makaronu Conchiglioni 250g sera Mascarpone 700g pieczarek 100g wędzonego boczku 3 cebule 3 łyżki masła 1 szklanka startego parmezanu po 3 łyżki posiekanej bazyli i pietruszki sól i pieprz ok 1,5l sosu(pomidorowy, serowy ,beszamelowy czyli taki jaki lubimy) Makaron ugotować z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce aby obciekną Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć ze 4min. Dodać starte na dużych oczkach pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Zdjąć z ognia, dodać Mascarpone, bazylię i pietruszkę i doprawić solą i pieprzem. Makaron nadziewać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym do którego wcześniej wlewamy sos , posypać parmezanem i zapiekać 20 min. w 180 stopniach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 tim , czy Ty musisz o tak póżnej porze?Znowu mnie ssie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 tim, jak dla mnie rewelacja ,ale z sosem beszamelowym , ja jak robię to w miejsce boczku daję mięso mielone ,ale teraz zrobię z w/g Twojego przepisu :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 paolodoro - z beszamelem, to bardziej tuczące :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 tak , i do tego dużo sera :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 To Ty chyba trzymasz linie :devil: Znam takich jedzą za dwóch, i są szczupli. :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Bardzo smakowicie wygląda i na pewno smaczne dzisiaj wypróbuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duduś Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Ja właśnie robię takie muszle z beszamelem a jako farsz robię taki jak do lasagne. wychodzi super. kalorii bardzo dużo ale raz na jakiś czas można nikomu nie zaszkodzi . Takiej wersji jak tim :thumbsup: , nie robiłam i koniecznie trzeba spróbować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VipDelikatesy Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Ja też nigdy nie robiłem,ale szczególnie zachecająco wyglądają te z sosem beszamelowym. Muszę koniecznie spróbowac,ale pewnie nie wyjdą takie jak Twoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.