Jump to content

Muszle faszerowane


tim

Recommended Posts

 

 

30 szt makaronu Conchiglioni

250g sera Mascarpone

700g pieczarek

100g wędzonego boczku

3 cebule

3 łyżki masła

1 szklanka startego parmezanu

po 3 łyżki posiekanej bazyli i pietruszki

sól i pieprz

ok 1,5l sosu(pomidorowy, serowy ,beszamelowy czyli taki jaki lubimy)

 

Makaron ugotować z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce aby obciekną

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć ze 4min.

Dodać starte na dużych oczkach pieczarki i smażyć aż woda odparuje.

Zdjąć z ognia, dodać Mascarpone, bazylię i pietruszkę i doprawić solą i pieprzem.

Makaron nadziewać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym do którego wcześniej wlewamy sos , posypać parmezanem i zapiekać 20 min. w 180 stopniach

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja właśnie robię takie muszle z beszamelem a jako farsz robię taki jak do lasagne. wychodzi super. kalorii bardzo dużo ale raz na jakiś czas można nikomu nie zaszkodzi . Takiej wersji jak tim :thumbsup: , nie robiłam i koniecznie trzeba spróbować
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...