SZAMOT Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Mięso do metki luksusowej zapeklowałem 2 dni temu - wczoraj wieczorem przed mieleniem zorientowałem się że skończyły mi się jelita wołowe :rolleyes: W Poznaniu w Laniusie (na Dąbrowskiego) nie mają wołowych - są tylko białkowe 4,5cm - w ostateczności kupie je ale wolałbym naturalne. Może ktoś wie gdzie kupie jelita wołowe w Poznaniu/okolicy ?Jak się zachowają osłonki białkowe przy wędzeniu na zimno ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Przy wędzeniu na zimno b. dobrze.Przy wędzeniu na gorąco, nie przekraczać 90 st. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Jak się zachowają osłonki białkowe przy wędzeniu na zimno ???Bardzo dobrze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAMOT Posted May 21, 2010 Author Report Share Posted May 21, 2010 Pepe /Marek -dziękuje za pomoc - trochę się uspokoiłemRozumiem - że osłonki białkowe dobrze przepuszczają dym i ładnie będa odchodzić od kiełbasy Raz jeszcze dzięki ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts