alehar Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Szukam namiaru na sklep - aukcje - maszynki do mięsa Alfa 10 - wiem, że moge kupić tu: http://sklep-masarski.pl/product_info.php?cPath=21_9&products_id=27 ale czy gdzieś indziej - szukam ... i nic... nawet na Al...gro... :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burn11 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 WitamJa kupowałem tutaj http://www.sitka.com.pl/ , można tam dokupić też dodatkowe sitka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted November 3, 2010 Author Report Share Posted November 3, 2010 Wiem - dzwoniłem też - ale nie mają - podobno zakład produkujący Alfy ma spore kłopoty i dlatego brak tego typu maszynek na rynku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Jedyna odlewnia w Polsce została zamknięta.Na zakup nowej oryginalnej Alfy nie masz co liczyć.Jedynie używane na Allegro albo .... chińskie g..Od razu ostrzegam że do chińskich maszynek nie pasują sitka dostępne na naszym rynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Straszny Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Jedyna odlewnia w Polsce została zamknięta. Niestety muszę potwierdzić :devil: Jutro zapytam znajomego który pracował na odlewni, może coś jeszcze zostało na magazynach. p.s. Odlewnia istniała od 1610 roku :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted November 3, 2010 Author Report Share Posted November 3, 2010 Telefony oraz zasilanie mają wyłączone... z tego co się dowiedziałem... smutne... A tej chińszczyzny na Allegro jest pełno, ale już wiem, że tego się nie kupuje...W Warszawie w Hali Mirowskiej na AGD jest "10" - cena 180 zł... W linku, podanym wcześniej kosztuje 145 zł. Trzeba bedzie sie zdecydować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 W linku, podanym wcześniej kosztuje 145 zł. Trzeba bedzie sie zdecydować...Pod warunkiem że to polska Alfa, w co wątpię. Ta na Mokotowskiej, też niby skąd jak od prawie dwóch lat zero produkcji ! Bo niby skąd jeden jedyny ma a reszta nie ? Kupiłem ostatnio na próbę maszynkę 32, ocynkowaną produkcji Chińskiej mając nadzieję że ... i na tym się ostało. Tragedia połączona z żenadą. Ocynk, jeśli to faktycznie ocynk miałem na rękach, sitka to okrągłe kawałki blachy, nożyk to tylko z nazwy można tak nazwać, trzpień nie pasuje do polskich sitek a polskie sitka nie pasują do niej !! Żeby było jeszcze ciekawiej, to pomiędzy sitkiem a nożem jest 0,5 cm luzu !! Jak to ma niby działać ? Chyba więcej nie trzeba pisać. Miałem nadzieję, ale jak wiadomo nadzieja matką .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted November 4, 2010 Author Report Share Posted November 4, 2010 W linku, podanym wcześniej kosztuje 145 zł. Trzeba bedzie sie zdecydować...Pod warunkiem że to polska Alfa, w co wątpię. .... No... wiesz ... napis jest :mellow: ale co dalej ... ? Do tej pory mielę na Zelmerze "5" - teraz chce przejść na mielenie już sprzętem w miarę adekwatnym do tego co w tej chwili robię, można np. kupic Zelmera, ale chyba tylko robią do wymiaru "8" (przeglądałem ich stronę). Jest jakieś wyjście ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kermit Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Mam alfę 10 ale nie mam do niej korbki, jak by co to sprzedam...kontakt na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Odwiedzić punkty skupu złomu .Można znależć naprawdę w dobrym stanie . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Jedyna odlewnia w Polsce została zamknięta. Na zamkniętą nie wygląda, przejętą wykupioną owszem. Produkcja Alf jest co jakiś czas partiami w zależności od zamówień. Jak ktoś potrzebuje to podam na telefon namiary na handlowca. Pisać do mnie na paplaaa@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Na zamkniętą nie wygląda, przejętą wykupioną owszem. Produkcja Alf jest co jakiś czas partiami w zależności od zamówień.To znaczy że od 2 lat robią mnie w balona ? Ciekawe jaki jest tego powód ? To strasznie dziwne zjawisko w dzisiejszej gospodarce rynkowej ! Jest popyt a producent robi sobie jaja z klientów. http://sklep.bostal.com.pl/ i taka mała uwaga w sklepie: !! UWAGA !! Wszystkie dokonane zakupy w sklepie są fikcyjne i żadne zamówienie nie zostanie zrealizowane. Jeśli jest tak,jak pisze kolega Papla to czemu mimo produkcji pod zamówienie maszynek nigdzie nie ma ? To jakaś fikcja nad fikcjami. Nie pojmuję tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Na zamkniętą nie wygląda, przejętą wykupioną owszem. Produkcja Alf jest co jakiś czas partiami w zależności od zamówień.To znaczy że od 2 lat robią mnie w balona ? Ciekawe jaki jest tego powód ? Ale, że niby co, nie chcą Ci zrobić-odlać 1000 szt Alf? No bo takie partie powodują u nich uruchomienie linii produkcyjnej. Jak kiedyś szukałem informacji nt oznaczeń dlaczego 22 lub 32 to rozmawiałem z ichniejszym technologiem i on mówił jak się odbywa produkcja. Teraz klepią częściej garnki żeliwne, rondle oraz takie wykończenia do ławek, łabędzie się chyba to nazywa :-) nie wiem czy my o tym samym zakładzie mówimy http://www.bostal.com.pl/ Jak nie ten sam to bardzo przepraszam i już nic więcej w tym temacie nie piszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Papala co się denerwujesz ? Od dwóch lat dzwonie, pytam, pytam, proszę i nic. Tydzień temu usłyszałem że: działu sprzedaży maszynek już nie ma i nie będzie ? To może faktycznie piszemy o dwóch różnych firmach ! Tylko czemu ich działalność odbywa się pod tym samym adresem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Jest popyt a producent robi sobie jaja z klientów.Nie robi sobie jaj. Zakład w ciągu tygodnia ma nawet dwóch trzech właścicieli. Ludzie okupują zakład aby nie wywieźli co można wywieść. Straszny napisał wyraźnie że są zapasy i jest do nich dojście. Ogólnie zakład jest, produkcja wznawiana co jest zamówienie a sprzedawać nie mogą. Ty Miro nie powinieneś się wcale takim rzeczom dziwić bo nie jesteś żółtodziób na rynku. :-) [ Dodano: Czw 04 Lis, 2010 22:00 ] Papala co się denerwujesz ?Miro, nie żartuj sobie :-) Nie mogę się denerwować bo mnie od razu krew zalewa, dosłownie ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Zakład w ciągu tygodnia ma nawet dwóch trzech właścicieli.Masz rację żółtodziób w handlu nie jestem, ale takiej opcji nawet idiota nie zrozumie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Zakład w ciągu tygodnia ma nawet dwóch trzech właścicieli.Masz rację żółtodziób w handlu nie jestem, ale takiej opcji nawet idiota nie zrozumie. No to Ci podpowiem (tak jak ja to rozumiem z mojego punktu siedzenia) Dawny prezes chciał przejąć to co było do przejęcia, doprowadzając do upadku działające przedsiębiorstwo. Nie udało się ludzie się kapneli i powstała niezręczna sytuacja patowa. I stąd jest teraz jak jest. A że mi nie potrzebne zrozumienie do końca, to może i idiotą nie jestem :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Dawny prezes chciał przejąć to co było do przejęcia, doprowadzając do upadku działające przedsiębiorstwo. Nie udało się ludzie się kapneli i powstała niezręczna sytuacja patowa. I stąd jest teraz jak jest. O tym sprytnym postępowaniu, to ja już wiedziałem dużo wcześniej. I tak kolejna dobra polska fabryka zniknie z rynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts