tim Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Składniki 300g łososia (plasterki) 250g serka Mascarpone 1/2 słoiczka musztardy z całą gorczycą lub chrzanu śmietankowego świeży koperek sól i pieprz do smaku Przygotowanie 20min Na pergaminie rozkładamy plastry łososia. Następnie mieszamy pokrojony koperek z serkiem i rozsmarowujemy go na łososiu zostawiając z jednej strony jakieś 2-3 cm nie posmarowanej rybki.Teraz serek smarujemy musztardą lub chrzanem solimy i pieprzymy i przy pomocy pergaminu zwijamy w roladę.tak aby te 2-3 cm po zrolowaniu "zakleiły" roladę. Po wierzchu posypujemy koperkiem i pieprzem. Oczekiwanie 1 godzina Zawiniętą i ustrojoną roladę wstawiamy na godzinę do zamrażarki (aby łatwiej było ją pokroić) Smacznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Dzięki. Łosoś oczywiście wędzony ? Ja robiłem roladki dla siebie z surowego potraktowanego tłuczkiem i posmarowany mixem z sera topionego ostrego i cebulki ze szczypiorkiem bardzo drobno pokrojonej + przyprawy (papryka słodka, ostra pieprz kolorowy jakieś zieleniny które były pod ręką (koperek obowiązkowo) . Reszta to jak Ty - zawinąć ,schłodzić - tyle że ja w lodówce na 24 godz. i :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Jasne, że wędzony, najlepszy na zimno, pokrojony w cieniutkie plasterki. Ja robię trochę inaczej:Szpinak (wcześniej podpiekany w piekarniku), na to ser (własna Ricotta dobrze doprawiona+koper+szczypior), na to łosoś (albo wersja mięsna z polędwicą łososiową), roluję i na dobę do lodówki. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tim Posted November 10, 2010 Author Report Share Posted November 10, 2010 Łosoś oczywiście wędzonyJasne, że wędzony Tak wędzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts