wacus Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 http://www.cabelas.com/product/Home-Cabin/Food-Processing/Sausage-Making%7C/pc/104798880/c/104723280/sc/104552280/Cabelas-Stainless-Steel-Meat-Mixer/746308.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Fhome-cabin-food-processing-sausage-making%2F_%2FN-1101296%2FNs-CATEGORY_SEQ_104552280 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Normalna ręczna za 300zł + koszty przesyłki=500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Bez przekładni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Bez przekładni. Przy jej niewielkiej pojemności przekładnia nie jest potrzebna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Prawie tyle samo wychodzi u nashttp://www.gastropolska.com/mieszarka-do-miesa-miesiarka-p-18472.htmlJest to to oferta formy z pierwszej strony wędlin domowych. Nie wiem czy mamy tam z tej okazji rabat? Nie ma ona jednak pokrywki i ograniczników na ściance zatrzymujących farsz przy mieszaniu. Mięso nawija się na łopaty i wał i kręci się razem. Trzeba paluchami przytrzymywać :devil: Tamta pewnie też ma taki problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Tamta pewnie też ma taki problem. Tamta mieszarka ma ograniczniki na ściance,tylko że to chińczyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Tamta mieszarka ma ograniczniki na ściance, tylko że to chińczyk. Moja jest sausagemaker a ta wygląda identycznie. I nawet jeśli była wyprodukowana w Chinach (bo nigdzie nie widzę gdzie wyprodukowano) to nic jej nie mogę zarzucić a używam ją od 3-4 lat w tym od kilku miesięcy z napędem elektrycznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Moja jest sausagemaker a ta wygląda identycznie. I nawet jeśli była wyprodukowana w Chinach (bo nigdzie nie widzę gdzie wyprodukowano) to nic jej nie mogę zarzucić a używam ją od 3-4 lat w tym od kilku miesięcy z napędem elektrycznym.Możesz wrzucić fotki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Moja jest sausagemaker a ta wygląda identycznie. I nawet jeśli była wyprodukowana w Chinach (bo nigdzie nie widzę gdzie wyprodukowano) to nic jej nie mogę zarzucić a używam ją od 3-4 lat w tym od kilku miesięcy z napędem elektrycznym. Też mam dorobiony napęd i trzeba było już spawać łopatki bo spawy puściły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Możesz wrzucić fotki ? Tez bym prosil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Sprzęt wróci do mnie w przyszłym tygodniu więc wtedy cyknę parę fotek. Rewelacji nie ma ale działa mi to bez problemu. Opisowo wygląda to tak: Zamiast rączki znajomy dorobił mi trzpień gdzie mam wyjście na klucz nasadowy 24. Łączę to wałem kardana, zrobionym z dwóch nasadek przegubowych, z motoreduktorem. I tyle.Muszę jeszcze dorobić obudowę wału ale jeszcze nie mam koncepcji bo motoreduktor podłączam do mieszarki, maszynki do mięsa i maszyny do szatkowania kapusty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 No to chyba dysponujesz falownikiem, bo każda z tych maszyn wymaga innych prędkości obrotowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Jedynie szatkownica ma jeszcze swoją przekładnię. Kupując motoreduktor wyszedłem z założenia że wszystkie maszyny są/były/ przystosowane do napędu ręcznego czyli będzie dobrze jak znajdę taki ok 50obr/min bo tyle, mniej więcej, kręcę ręką I taki kupiłem. Wiem, że na maszynkę mogło być więcej ale nie robię masowej produkcji i różnica czy zmielę to w 8 minut czy 10 nie ma dla mnie znaczenia. Zresztą mięso zdąży się zmielić w maszynce nim sięgnę po następną porcję. Falownik fajna sprawa ale swoje kosztuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Falownik fajna sprawa ale swoje kosztuje Wiem wiem :smile: dlatego wszystkie motoreduktory, które do tej pory kupiłem nie przekroczyły kwoty 250-300zł z włącznikami i stycznikami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 zaległe zdjęcia, które obiecałem wkleić ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.