@halusia@ Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Dzisiaj będąc w Carrefourze natrafiłam na szynkę b/k w promocyjnej w cenie 8.99 za kg. Tak mnie zastanawia co to za szynka? Ta niska cena mnie przeraża, w sumie okazja ale hmmm. Co sądzicie o takiej szynce?? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwona zJanuszem Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Witam, @halusia@ my bardzo często kupujemy mięso do wedzenia w carrefourze w promocji i zawsze jest świeże i dobre. Kupowaliśmy juz tak łopatke po 7,69 b/k; karkówkę bez kości po 8,99zł, schab b/k po ok 9zł i zawsze było to ładne świeże mięso. Gotowe wyroby niczym nie odbiegały od mięsa zakupionego w hurtowni mięsnej. Pozdrawiamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Nie mogę się przekonać to takiego towaru, ta niska cena podpowiada mi że ten towar jest nic nie warty. Być może gdyby to nie tyczyło marketów , podobnie jest z kurczakami. Jeszcze trochę i będziemy kupować je za darmo :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harapug Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Nie mogę się przekonać to takiego towaru, ta niska cena podpowiada mi że ten towar jest nic nie warty. Być może gdyby to nie tyczyło marketów , podobnie jest z kurczakami. Jeszcze trochę i będziemy kupować je za darmo :grin: Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz Niska cena za kurczaki mnie cieszy, nie wiem co fajnego jest w np. 7zł za kg udek, gdy te same uda w tej chwili mogę kupić za 3,99zł/kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwona zJanuszem Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Harapug bardzo nam miło że jest tutaj ktos z pobliskich nam stron. Również kupujemy udka np. w tesco za 3,99 zł /kg i tak samo smakuja jak te za 7zł. Czy ugotowane, czy pieczone czy tez wędzone. :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Co sądzicie o takiej szynce?Odpuść sobie. Witam, @halusia@ my bardzo często kupujemy mięso do wedzenia w carrefourze w promocji i zawsze jest świeże i dobre. zawsze było to ładne świeże mięso. Gotowe wyroby niczym nie odbiegały od mięsa zakupionego w hurtowni mięsnej. PozdrawiamySpróbujcie zrobić z tego mięsa kiełbasę. Mięso nie "puści" kleju. Sam się ostatnie skusiłem i zakupiłem w podobnym sklepie "schab bez kości" czyli polędwicę. W czasie smażenia kotletów patelnia zrobiła się pełna jakiegoś płynu a kotlety zrobiły sie takie jakieś miniaturowe. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darino Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Spróbujcie zrobić z tego mięsa kiełbasę. Mięso nie "puści" kleju.Taki surowiec tylko dla mistrzów :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Jeśli chodzi o carrefour , to mięso mają dobre , przynajmniej w Dębicy , ja kupuje dośc często i chwalę sobie , nie tylko ja chwalę , bo inni też . Wnuczek napisał/a: Spróbujcie zrobić z tego mięsa kiełbasę. Mięso nie "puści" kleju. Taki surowiec tylko dla mistrzów :wink: Osobiście nie narzekam , zawsze wychodzi to co chcę zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
desperos Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Nigdy nie miałem problemów z mięsem z carrefoura,szynkę w tej cenie sam zakupiłem i już się pekluje.Kiedyś łopatka zakupiona za 7,99 posłużyła do zrobienia kiełbasy i wszyscy się zajadali.Można brać śmiało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Tak mnie zastanawia co to za szynka? Ta niska cena mnie przeraża, w sumie okazja ale hmmm.Poproś o etykietę zbiorczą. Sprzedawcy mają obowiązek ją okazać. Sprawdź skład; sądzę, że poza mięsem jest tzw. "białko wieprzowe" + dodatki. Widziałam całe, duże schaby oraz udźce i łopatki o takim składzie w Makro. Wszystko wypisane na etykiecie tyle, że małymi literkami :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Mięso do Carrefoura sprowadzane jest z Danii, wiem to do Kolegi co zajmuje się zakupami w tej Sieci, niektóre produkty nieraz bywają krajowe. Ostatnio wszystkie promocje mięsne to Dania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Ja na swój pierwszy raz :tongue: kupiłem mięso do wedzenia w małym firmowym sklepie, tzn firmowym masarni, ale na obiady schab czy karkówkę kupujemy w tesco, i np pieczeń z karkówki w rekawie wychodzi palce lizać. Jakies dwa tyg temu moja znajoma sie tam przyjeła do pracy i sobie chwali mięso, mówi, że co dwa dni chyba przychodzi świeża dostawa. co do składu na opakowaniu zbiorczym to nie wiem ale sie zapytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred__ Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 A ja miałem ostatnio taką sytuację: pojechałem po mięso do Reala, a tam na metce data pakowania, dajmy na to: 30.11.2010, godz. 14.00 - trochę mnie to zdziwiło, bo gdy oglądałem to mięso, była dopiero godz. 13.45.... z miejsca podziękowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 fred__, ... chyba, że nie przestawili zegara z czasu letniego na zimowy. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred__ Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 brałem to pod uwagę, ale jak pamiętam był to poniedziałek, na masarni ciemno i głucho, w dodatku to ostatni dzień na promocję tego mięsa i jakoś tak mi się odwidział zakup :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spicemaker Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Trzy potencjalne, znane mi przyczyny taniego mięsa w sieciach:1. Zwalnianie zasobów surowca z chłodni i mroźni - przechowywanie jest bardzo kosztochłonne, zwłaszcza na zachodzie - przy braku zbytu uzasadniona ekonomicznie jest sprzedaż nawet po bardzo niskich cenach2. Nastrzykiwanie elementów drobiowych, elemetów wieprzowych, rzadziej całych półtusz np. zimnożelującym karagenem (zagęstnik, substancja żelująca) - najczęściej przyrost wagi ok. 15%, (czasami w kombinacji z fosforanami). Czasami uzywa się też białka kolagenowego (białko wieprzowe).Światowi eksperci w tej dziedzinie, Duńczycy dochodzą już do 35%.3. Import taniej wieprzowiny z Chin, gdzie czas chowu tucznika osiągnął już 3 miesiące Uwaga o etykietach zbiorczych jak najbardziej słuszna!!!Ale, w sumie, może nie warto być zbyt dociekliwymi bo przyjdzie nam zostać wegetarianami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciechz Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Mój kuzyn pracował w hipermarkecie jako kierownik działu mięsnego i powiedział mi:nie kupuj mięsa na grilla, białej kiełbasy i mielonego.A najlepiej kupuj w sobotę po południu i w niedzielę. Wtedy mięso będzie świeże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.