zibi187 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Mam pytanie do szanownej braci o opinię. Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym sprzętem ? Żoncia Lidia jest bezrobotna. Ostatnio udało się jej sprzedać jabłecznik. Zawsze to parę złoty. Teraz szykuje się, że trochę tych wypieków da się sprzedać i chce się rozwinąć. Oglądała takie ustrojstwo i chce kupić, a trochę kasy to kosztuje :mellow: Chciałbym mieć pewność, że to nie jest lipa :smile: http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/jeden_do_wszystkiego.html Tutaj znalezione opinie. Może ktoś z was coś wie i się podzieli :smile: http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/jeden_do_wszystkiego.html http://znam.to/recenzje/9570/Thermomix Dzięki za wszystkie informacje :lol: Pozdrawiam Zibi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darino Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 :shock: Cena 3935,00 PLN brutto http://www.sklep.gardenplanet.pl/pl/thermomix/product_details/1099/15/thermomix-tm31.html :grin: Może ktoś z was coś wie i się podzieliMy posiadamy Thermomixa starszej generacji już 11 lat i do dzisiaj nas nie zawiódł. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=119116#119116 Przeliczając cenę na te 11 lat użytku powiem że jest ok. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Sąsiedzi mają i bardzo chwalą. Starszy model, ale może dużo. Nie wiem jednak czy to się sprawdzi przy pieczeniu ciast. Bo jeśli tylko do wyrabiania to wziął bym Kitchen Aida. Nie sądzę żebyście mielili mąkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 Dzięki Darino i RaV22 Wiem, że cena jest spora. Mam wieloczynnościowego Zelmera, ale składa się z wielu elementów i zabiera dużo miejsca. Żona jest na diecie od czasu kiedy wyniki cholesterolu (masakrycznie wysokie) zagroziły jej zdrowiu i pojawiła się konieczność brania dożywotnio leków. Dieta okazała się pomocna i tak już zostało. Lepsze jak leki. Teraz jeszcze pojawiła się możliwość zarobienia paru złotych własnymi wypiekami i innymi wyrobami, do których taki robot by się przydał. Dzisiaj o 17.00 mam zamiar przyjrzeć się temu ustrojstwu z bliska. Zorganizowała pokaz. Podzielę się wtedy uwagami. Pozdrawiam Zibi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bietka Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Do ciast to robot z ruchem planetarnym.Mam kenwooda chef.Dokupiłam drugą miskę i naprawdę sprawdza się.Kremy i inne masy są super ukręcone.Biszkopty bardzo napowietrzone.Ten wspomniany przez Ciebie robot to bardziej nadaje się do gotowania obiadków dla małej rodziny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 właśnie, może to niewiarygodne ale masę na placek drożdżów robot wyrobił w niecałą minutę. Ciasto również dobrze napowetrzone. Do tego zrobiliśmy bułki grahamki po wcześniejszym zmieleniu ziarna. To rzeczywiście ma wiele zastosowań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 Masło z domowej śmietany w dwie minuty. Nie doliczam czasu na płukanie i odciskanie. Wcześniej 20 :lol: minut musiałem trząchać słoikiem bo nie posiadam maselnicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasmil Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Moja siostra ma ten sprzęt ogólnie jest zadowolona. do ciasta drożdżowego super. Skarży się jedynie na ubijanie smietany-waży sie w sekundzie. Podobno silnik nagrzewa trochę miskę i nie wszystko do ciast można w nim zrobić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 Moja siostra ma ten sprzęt ogólnie jest zadowolona. do ciasta drożdżowego super. Skarży się jedynie na ubijanie smietany-waży sie w sekundzie. Podobno silnik nagrzewa trochę miskę i nie wszystko do ciast można w nim zrobić. PozdrawiamMając to urządzenie mogę na bieżąco informować co jest ok. a co nie. Spróbuję ubić śmietanę i zrobić majonez i dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreon13 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Mam go dwa lata. ogólnie jest ok. Zupę ugotujesz, kluski na parze zrobisz, kawa mrożona super ale do ciast to się nie nadaje! Do 1 kg ciasta drożdżowego jest ok! Ale o cieście na chleb zakwasowy 2 kg ZAPOMNIJ ! Zajedziesz silnik. Kiedyś tak robiłem i miałem stracha że to ostatnie coś co robię. Do ciężkich ciast tylko robot planetarny! Nie musi być AK. Wystarcza Clatronik - jest dużo lepszy do tego typu przetworów. Ogólnie urządzenie fajne ale uważam że ma przegiętą cenę prawie 4tys. Reasumując popieram zakup ale na pewno nie reklamę Thermimixa kup thermomiks wyrzuć wszystkie urządzenia. O maszynce do mięsa na tym forum już nawet nie napiszę. Ale kutrować tym można (sprawdzone) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts