Jump to content

Wedzenie


Jozef

Recommended Posts

Jak mam to osuszyć, jeżeli zrobię kiełbasę to jak mam ja długo suszyć ,dzięki za pomoc

 

[ Dodano: Wto 07 Gru, 2010 20:42 ]

Sam zrobiłem wędzarnie murowaną, i wędzę drzewem liściastym., może jak kolega sugeruje zle to wszystko osuszam

Link to comment
Share on other sites

Jak mam to osuszyć, jeżeli zrobię kiełbasę to jak mam ja długo suszyć ,dzięki za pomoc

 

Józef na początek poczytaj to: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=100

a potem kolejne tematy i wszystko będzie dla Ciebie jasne ( wędzonki też)

 

pozdrawiam

 

Ps. Czy to Roszkowo koło lotniska?

Link to comment
Share on other sites

Jozef, I tu sam znalazłeś odpowiedź! Z byt wysoka temperatura spalania. Czasami żeby utrzymać wyższą temperaturę w komorze w złą pogodę i oczywiście wędzarnia murowana, małe palenisko - wymusza spalanie opału w wysokiej temperaturze. Wędzonki nie będą miały ładnego koloru i szybko zrobią się szare, osmolone. Musisz poznać swoją wędzarnię nauczyć się wędzić w niższej temperaturze i spróbuj rozszczelnić wędzarnię. Zrób fotki wtedy coś więcej się poradzi. Wędzonki należy osuszyć ponieważ mokrego się nie uwędzi nawet na czarno.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...