Jump to content

Wędzenie po rozmrożeniu


qzym

Recommended Posts

Witam Zadymiarzy!

Mam oto taki dylemacik :rolleyes: - czy mozliwe jest wędzenie kiełbaski po rozmrozeniu??

 

Ok. 2 tygodnie temu zrobiłem troszke kiełbaski swojskiej- jednak pewien zbieg okoliczności nie pozwolił mi na jej uwedzenie. Zamroziłem więc większośc w zamrazarce(-12 st).

 

Czy jest możliwe jej uwędzenie po rozmrożeniu i osuszeniu??

Czy nie pojawią się jakies problemiki???

Jaką temperature wędzenia zaaplikować??

 

Czy pozostaje mi tylko sparzenie po rozmrożeniu??

 

B.prosze o info( szukajką nie znalazłem podobnego tematu)

Link to comment
Share on other sites

Co prawda nigdy nie wędziłem kiełbasy zamrożonej ale chyba to podobna sprawa

jak zrobienie kiełbasy z mięsa mrożonego.

Rozmroź ją powoli, uwędź i sparz.

Moim zdaniem nie powinno być żadnego problemu.

Pewnie wypowiedzą się ludzie którzy są bardziej kompetentni.

 

Andyandy był szybszy :)

Link to comment
Share on other sites

Dziadek zamieszczał materiały na ten temat.To jest sposób na zgromadzenie zapasów przed świętami w zakładach produkcjnych.Wcześniej peklują ,mrożą i potem rozmrażają i wędzą.Z tych badań wynika ,że nie ma żadnych przeciwskazań do takiego procesu jak również wędzonki nie wykazują jakiś istotnych odstępstw od normy.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...