borys2001 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 witam jestem nowym forumowiczemu lokalnego fachowca zamówiłem wykonanie szynkowarekzaraz jak je będę miał podejmę pierwsze próby z przepisami przez was przytaczanymijednak jako że mam niewielką hodowlę królików proszę o jakieś przepisy na szynkowar z tego mięsaszukałem lecz nic nie znalazłema jako że mięska tego szkoda popsuć to bez waszej pomocy nie zacznępozdrawiam borys2001 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcmur Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Ja dziś zacząłem robic z królika w barierkach. Co z tego wyjdzie powiem w poniedziałek. Ale zapowiada się duża improwizacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borys2001 Posted December 12, 2010 Author Report Share Posted December 12, 2010 o super daj znać jakie wyjdzie robiłeś 100% królik czy z dodatkamiDziadek pokazywał zdjęcia królika z szynkowarki ale nie napisał przepisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotek Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 Temat stary jak świat ale odświerzam, bo mam królików dość i naszło mnie właśnie na szynkę z owego mięsa.Nie znalazłem nigdzie info że ktoś to robił i jak się to udało.Może ktoś coś wie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 Może ten materiał Cię zainspiruje: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16085-rok-1944królik-powraca-użytkowanie-skórek-i-mięsa-królika/?p=630082 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotek Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 Może ten materiał Cię zainspiruje: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16085-rok-1944królik-powraca-użytkowanie-skórek-i-mięsa-królika/?p=630082No świetna pozycja dziękuję, wykorzystam przy innych potrawach, tam receptury przeważnie obiadowe, jakiś pasztet ale szynki nie ma Czy w ogóle wyjdzie z takiego mięsa, zamierzam zrobić "krakusa" z małą domieszką udek z kurcząt jako klej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 Musisz poszukać. Na pewno były gdzies konserwy z królika, ale w słojach.Na razie czytaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19092-mi%C4%99so-kr%C3%B3lika-warto%C5%9B%C4%87-od%C5%BCywcza-i-zastosowanie/?hl=kr%C3%B3likhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-słoiki/?p=726114 , https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16047-kiełbaska-z-królika/?p=628874 , https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-można-uwędzić-mięso-z-królika/?p=186373 Wpisz w wyszukiwarkę słowo "królik", a uzyskasz kilka stron materiałów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted March 27, 2023 Report Share Posted March 27, 2023 Potraktuj królika jak inne mięso np. drobiowe. Nogi to trójka, combry - jedynka a reszta dwójka i zrób kiełbasę czy z przepisu krakowska, czy żywiecka tylko bez wędzenia. Tzn jak uwędzisz to też będzie dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.