zwierzak Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 byłem kiedys w kanadzie w Wancouver,można było tam kupic taką bejce do smarowania łososia przed wędzeniem była ona oparta na miodzie ale reszty składników nie pamiętam może ktoś będzie cos wiedział na ten temat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Zwierzak jaki smak miała bejca i jaki wygląd. Mam kilka przepisów na bejce do drobiu i innych mięs na bazie miodu.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 Najprostsza bejca to drobno posiekany koperek wymieszany z solą i następnie dodać miód, dobrze jak miód jest płynny. posmarować filety łososia od wewnątrz, złożyć skórą do zewnątrz, przycisnąć czymś ciężkim i do lodówki na co najmniej 48h. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwierzak Posted January 19, 2007 Author Report Share Posted January 19, 2007 bejca była (ale przed wędzeniem słodko kwaśno słona)' po wędzeniu nadawała łososiowi piękny szkliszty kolorek i aromat miodu, ale łosoś nie robił się od niej słodki,tylko miał taki super smak :grin: szkoda że nie mozna tego przekazać przez neteksperymentowałem z różnymi składnikami,ale nie udało mi się uzyskać takiego efektu może Ligawa będzie coś wiedzał???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 spróbuj przepis Jarka.Z.P to będzie to. :tongue: :tongue: :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoczny Smok Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Sadze, ze mozna go zabejcowac jak na gravlax, tylko krocej i uwedzic. Przepisow multum na Google na pewno znajdziesz. Pozdrawiam, -- Smoczny Smok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 No i jak tam zwierzaku, znalazłeś przepis? Bo temat Ciekawy:).Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts