Jump to content

bejca do łososia wędzonego


zwierzak

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Guest Anonymous
Najprostsza bejca to drobno posiekany koperek wymieszany z solą i następnie dodać miód, dobrze jak miód jest płynny. posmarować filety łososia od wewnątrz, złożyć skórą do zewnątrz, przycisnąć czymś ciężkim i do lodówki na co najmniej 48h. pozdrawiam
Link to comment
Share on other sites

bejca była (ale przed wędzeniem słodko kwaśno słona)' po wędzeniu nadawała łososiowi piękny szkliszty kolorek i aromat miodu, ale łosoś nie robił się od niej słodki,

tylko miał taki super smak :grin: szkoda że nie mozna tego przekazać przez net

eksperymentowałem z różnymi składnikami,ale nie udało mi się uzyskać takiego efektu

 

 

może Ligawa będzie coś wiedzał????

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...