Smoczny Smok Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Szukam przepisu na boczek finski, bo mi kiedys zasmakowal, ale slabo z nim w sklepach, trza zrobic samemu! -- Smoczny Smok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 możesz opisać go dokładniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Prawdopodobnie chodzi o normalny boczek wędzony lub z komina. Nazwa może tylko sugerować skąd został sprowadzony element . Boczki z Finlandii i Holandi itd . były bardzo dobrze umięśnione (bardzo chude) i drogie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoczny Smok Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 Niestetyz Dziadku to jest nazwa handlowa produktu w Polsce. To jest boczek rolowany z przyprawami, bardzo dobry i nie tlusty, ale juz mi go ciezko dostac, a Google tez nic o nim nie wie! -- Smoczny Smok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZCZEPAN Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 WitamSmoczny Smok, boczek, którego szukasz z pewnością jest produktem zakładowymWłaśnie sprawdzałem receptury i nic takiego nie ma, ale jak to jest boczek faszerowany lub zawijany z przyprawami to łatwo go zrobić boczek zapekluj normalnym sposobem i zrób zwijany dodając przyprawy, które występują w tym boczku, który wyżej wymieniłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoczny Smok Posted December 30, 2006 Author Report Share Posted December 30, 2006 Tyle to ja umiem wykombinowac Szczepan. Chodzi wlasnie o te przyprawy i moze nawet jakis farsz do tego boczku, bo nie jestem pewien ( nigdy nie myslalem, ze mozna boczek farszem miesnym nadziewac ), czy tam tego nie bylo. Jak znajde to sie postaram o zaklad dopytac. -- Smoczny Smok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts