Jump to content

EEEEEE a może kupić?

sawca

Recommended Posts

Oczywiście kup :grin:

Za tą sumkę masz tyle dodatków :wink: gratis.

Opis: Tradycyjna szynka wieprzowa, wędzona, parzona. Skład: mięso wiepzrowe, woda, sól, białko sojowe, E450, E451, E452, E331- stabilizatory, glukoza, E407, E425i- substancje żelujące, E508- reg. kwasow; E621- substancja wzmacniająca smak i zapach, E316- przeciwutleniacz, hydrolizat bialka sojowego, aromaty, ekstrakty przypraw, E250- subst. konserwujaca.

Nawet mięso jest " wiepzrowe, "

ehhh...nie ma to jak tradycja...człowiek z mlekiem matki wyssał e 250...i nikt jak babcia moja starowinka nie dodawał do szyneczki domowej w kominie wędzonej, w mateczniku naszem...tak niedoścignioną metodą e508 i e425...aż sie łezka w oku zakręciła...hehe...a tradycja wigiljna pielęgnowana od 7 miu pokoleń w mej rodzinie była taka, że od pra pra dziada siadliśmy w przeddzień wigilli do stołu i e 316 ładowaliśmy do pierogów...a dziś...co nam dziś zostało...z tej tradycyji...dziadek zmarł na wątrobę jak miał 17 lat mama wogóle się nie urodziła bo została nakarmiona w łonie zmodyfikowaną żywnościa... a ja sam zanudziłbym sie na dializach gdyby... substancja konserwujaca e250 tak czule nie pieściła mojej dwukrotnie przeszczepianej okreżnicy...a te pierdoły mi się pisza chyba dlatego, że pół życia trułem się takimi tradycyjnymi szynkami itd hehehe