Pools Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ostatnie chwile wyrobów świątecznych, których nie zdążono pochłonąć w święta jak i w sylwestra :-) Pięknie podsuszyły się w lodówce przez ostatnie trzy tygodnie, mam wrażenie, że im dłużej leżą tym smaczniejsze są :-) Pozdrawiam Pools Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Pięknie podsuszyły się w lodówce przez ostatnie trzy tygodnie Zawijałes je w papier? Czy jak? Bo ja tez trzymałem w lodówce polędwicę i szynkę i kawałek kiełbasy, jakos dwa dni temu zjedlismy, ale szynka zaczęła mi za bardzo wysychać, robiła sie twarda , poledwica ok, w sumie to ze 2 tyg lezały... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Paweł.widzę, że Borniak się sprawuje ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 u mnie - końcówki-tzw. 'dupki' :grin: poszły do bigosu oczywiście już go niema :shock: A w sobotę następne wędzenie Oni mnie wykończą....Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pools Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Zawijałes je w papier? Czy jak? Bo ja tez trzymałem w lodówce polędwicę i szynkę i kawałek kiełbasy, jakos dwa dni temu zjedlismy, ale szynka zaczęła mi za bardzo wysychać, robiła sie twarda , poledwica ok, w sumie to ze 2 tyg lezały... Te wyroby z założenia miałby być podsuszane, nie były parzone, przez jakiś tydzień leżały w pudełku plastikowym (nie do końca szczelnym). Wędzonki parzone dawno zostały pożarte (a w sumie to nie wiem, czy parzenie ma jakikolwiek wpływ na wysuszanie wędzonek :-) ) widzę, że Borniak się sprawuje ok? Sprawuje się, żałuję, że dopiero teraz kupiłem :-) A na marginesie, ktoś rozpoznał wędzonkę leżącą po lewej stronie kiełbasy ? Eksperyment robiony po raz pierwszy. Wyborna rzecz do pifka :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Sprawuje się, żałuję, że dopiero teraz kupiłem :-)Nie przejmuj się , za to dłużej będziesz miał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Zawijałes je w papierJa zawijam w folię aluminiową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 ja zawsze w papier do pieczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts