Jump to content

Ostatnie chwile wyrobów światecznych ....

Pools

Recommended Posts

Ostatnie chwile wyrobów świątecznych, których nie zdążono pochłonąć w święta jak i w sylwestra :-) Pięknie podsuszyły się w lodówce przez ostatnie trzy tygodnie, mam wrażenie, że im dłużej leżą tym smaczniejsze są :-)

Pozdrawiam

Pools

Pięknie podsuszyły się w lodówce przez ostatnie trzy tygodnie

Zawijałes je w papier? Czy jak? Bo ja tez trzymałem w lodówce polędwicę i szynkę i kawałek kiełbasy, jakos dwa dni temu zjedlismy, ale szynka zaczęła mi za bardzo wysychać, robiła sie twarda , poledwica ok, w sumie to ze 2 tyg lezały...

Zawijałes je w papier? Czy jak? Bo ja tez trzymałem w lodówce polędwicę i szynkę i kawałek kiełbasy, jakos dwa dni temu zjedlismy, ale szynka zaczęła mi za bardzo wysychać, robiła sie twarda , poledwica ok, w sumie to ze 2 tyg lezały...

Te wyroby z założenia miałby być podsuszane, nie były parzone, przez jakiś tydzień leżały w pudełku plastikowym (nie do końca szczelnym). Wędzonki parzone dawno zostały pożarte (a w sumie to nie wiem, czy parzenie ma jakikolwiek wpływ na wysuszanie wędzonek :-) )

widzę, że Borniak się sprawuje ok?

Sprawuje się, żałuję, że dopiero teraz kupiłem :-)

A na marginesie, ktoś rozpoznał wędzonkę leżącą po lewej stronie kiełbasy ? Eksperyment robiony po raz pierwszy. Wyborna rzecz do pifka :-)

• 4 weeks later...