irek-74 Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Cześć. Czy pamięta ktoś przepis na kiełbasę zielonogórską. :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek52 Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 .....fantelku podaj mi swój przepis na kiełbasę /gdzie mi sie zawieruszył/....chyba to był Twój -taka z czosnkiem pozdrawiam jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Kiełbasa Zielonogórska jaką ja znam to kielbasa wysoko -wydajna a więc z substancjami zabronionymi na tym forum Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irek-74 Posted January 4, 2007 Author Report Share Posted January 4, 2007 Mógł byś przesłać mejlem. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Kiełbasa Zielonogórska jaką ja znam to kielbasa wysoko -wydajnaMyślę, że sam przepis można zamieścić tj. skład surowcowy i przyprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Nie mam tej receptury jestem na etapie odtwarzania .okazuje się że pamięć ludzka jest zawodna gdy nie ma się tego spisane .Może kto zamieści to bym nie szukał. A na razie można popatrzyć na wędlinki które możemy robić sami w domu i wcale nie trzeba mieć wędzarni - wędliny parzone http://www.smolinski.net.pl/?lang=pl&action=katalog2_produkty&idm=3&ids=2&idks=15&idksp=0 Nikogo nie reklamuję ale fajne fotki .Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zemat Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 a to nie czasami kiełbasa w kontnicy wołowej i podsuszana?Bo na fotce to coś wysokowydajne :wink:Ja też poszukuje takiej receptury tylko najlepiej aby była starsza odemnie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Kiełbasa zielonogórska pojawiła się w latach 80-tych a może bardziej 90-tych Głównym składnikiem jest mięso z łopatki wp. poddane masowaniu wydajność to 105% kiedyś myślałem że jak masowanie to za raz produkt wysoko wydajnościowy w tym wypadku nie Wnioski wyciągnij sam dlaczego masowanie . A tak w ogóle gdybyś przyjrzał się dokładnie kiełbasie w podanym linku to byś nie pisał na nie temat i nic by się Tobie nie zdawało.Przerywam odpowiedzi bo na forum za dużo dziadków POZDRAWIAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zemat Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 wiesz różne zakłady robią różny wyrób i przyklejają nazwy tylko :sad: Może masz recepture branżową? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts