Einshell Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Tak mi się wczoraj nudziło...... czasem lubimy coś słodkiego :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 einshel, Wygląda bardzo ładnie i smakowicie :thumbsup: :thumbsup: :blush: A mi się jakoś nigdy nie chciało mojego ptasiego tak przekładać(to chyba nie lenistwo :rolleyes: ) ale jednak kiedyś trzeba będzie się zebrać do roboty :grin: Na spodzie wykładałaś biszkopt czy coś innego?? :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 WITAJ! Miałam do dyspozycji ''chwilkę''jakieś 2,5 h :shock: no i biszkopt też upiekłam-taki cienki bo z 2-uch jajek . Ale temperatura na zewnątrz mi pomogła. Pozdrawiam! :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Einshel podaj przepis :thumbsup: Dzidzia :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Koniecznie przepis, moje dzieci uwielbiają galaretkę i ptasie mleczko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 Już podaję,chociaż to był ''prototyp'' :grin: ,ale wyszło! Można uzyć gotowe biszkopty,a na ptasie mleczko: ukręcić-5 żółtek z 0,5 szklanki cukru pudru i 3/4 paczki 'margaryny'-masła,w 150 ml wrzątku rozpuścic 6-7 łyżeczek żelatyny-troszkę schłodzić, zmixować z powstałą masą. Z białek ubić pianę 'na sztywno ' i dodać do masy.Galaretki wedle uznania...Dość to pracochłonne, ale się opłaca :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Uwaga na galaretki,niektóre zawierają barwniki ,trucizny jak :czerwień koszelinowa E 124,żółcień chinolinowa E 104. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Einshel DZieki Tylko jedno Mnie zastanawia ?przekladasz galaretki ptasim mleczkiem? :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 Witam ! Tak Dzidzia , przekładam ptasim mleczkiem , a żeby nie zastygało podczas tężenia galaretek, trzymam ową miskę w garnku z mocno ciepłą wodą . :grin: Pozdrawiam! A jak już tu jestem to parę fotek wkleję... zostałam zmuszona , żeby drobić pampuchy na słodko... :rolleyes: Z czekoladą i sosem kakaowym :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Einshel DZieki Tylko jedno Mnie zastanawia ?przekladasz galaretki ptasim mleczkiem? :question: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5769 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.