Jump to content

Czy w Polsce bada się wieprzowinę na obecność Dioksyn?


Biotit

Recommended Posts

Do analizy dioksyn potrzebny jest dobry chromatograf (koszta takiego to jakieś 500000€).

To znaczy że nie każde laboratorium takie cacko posiada.

Analiza jest bardzo czasochłonna, np. ekstracja próbek i tak dalej.

Koszta analizy mogą wynosić nawet kilkaset €uro. :shock:

Więc ciężko sobie wyobrazić, czy gdzie kolwiek całość produkowanej wieprzowiny jest badana.

Jak powstają dioksyny :question:

między innym przez spalanie powyżej 300 °C

Więc są wszędzie, w powietrzu, w glebie, w wodzie w roślinach i w zwierzętach.

Aż strach się bać :wink:

:grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...