pawelgdynia Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Zamierzam przetestować przepis na mortadelę (jestem ciekawy jak smakuje bez soi i innych wypełniaczy:) http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=711 jednak widzę, że oprócz saletry do zapeklowania nie ma w nim w ogóle soli.Czy to jest prawidłowe, czy wkradł się jakiś błąd? Druga sprawa nie jest podany sposób rozdrabniania...wg. mnie taka wędlina powinna być kutrowana lub b. drobno zmielona.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Cytat z tego przepisu , ale nie ma ile tej soli , czyli standartowo ok. 20 gramów na kilogram. :Mięso kroimy drobno usuwając ścięgna i błony, dodajemy przesiane przez sitko sól i saletrę, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Kopia orginału Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.