Andyandy Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Brakuje pieniędzy na budowę dróg autostrad i chyba dokończenia już rozpoczętych budów. Jest w tym jakieś szaleństwo i może zamiast RAJDU DAKAR zrobić RAJD PRZEZ POLSKĘ na pewno będą wszystkie przeszkody i atrakcje związane z pokonaniem trudności. Po tej zimie mamy pełne prawo do atrakcji sportowych w naturalnych i ekstremalnych warunkach, jakie tylko można sobie wyobrazić. 20 lat temu trasa z Gdańska do Zakopanego mieściła się w 8 godzinach, dzisiaj potrzeba 16 godzin i dobrych nerwów. Strach pomyśleć co się będzie działo na Euro 2012 i jaka będzie logistyka. Kto zyska , kto straci.Na pewno będę przyjmował zakłady:1. kiedy i kto pierwszy się "wyłoży"- czytaj, da plamę! 2. w jakim miejscu zostaną przerwane zawody, ze względu na......3. Ile wyniesie kara dla organizatorów4. jak długo będzie się śmiać cały świat 5. ........i jeszcze długo można wymyślać, co na pewno nas czeka :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Andyandy, faktycznie: z takim założeniem to po co cokolwiek organizować jeżeli i tak się nie uda :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Gorzej było i chwalili. Nawet na zgniłym Zachodzie też są miejsca gdzie lepiej się nie zapuszczać :grin: A jak jest ten temat to najnowsze wieści ;http://ibedeker.pl/stadion/pge-arena-gdansk-9-lutego-2011-r Ja do stadionu mam rzut beretem i się zastanawiam jak bym mógł pomóc Naszym kibicom z WB gdy będą chcieli przyjechać . Jak narazie to mogę udostępnić działkę by można było rozbić namiot. :grin: Musimy sobie pomagać no nie - jak mawiał Pawlak :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Cudzoziemcy mówią że Polska to piękny kraj tylko ludzie jacyś tacy ponurzy i smutni.Ale damy radę!!!Wszak słynni byliśmy z "Kozietulszczyzny", zdobyliśmy Samosierrę , zdobędziemy i Euro 2012 :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 andrzej k, Tak pozostaje uśmiech bo zdrowia nie łatwo odzyskać. Masz racje należy się śmiać i dodam, że z siebie samych też i to jest sztuką. :grin: Kiedyś na rozmowach z władzami miasta określiłem przyszłość co będzie przy zastosowaniu "ich" polityki i tego następstwa. Dzisiaj to się potwierdziło i jest 100 krotonie gorzej. :grin: Nie piszę o tym co jest w kraju tylko własne podwórko - miałem działalność gospodarczą - trzy małe sklepiki, stowarzyszenia, spółki itd. Obietnice władz miasta o współpracy itp. Już nie ma nic, a rocznie ponad 70 000 małych rodzinnych firm znika. Duże zakłady też są zamykane z podobnych powodów. ( odpowiedź na PW ) Skończy się niszczenie miast, zacznie się niszczyć wioski. :grin: Uśmiechnij się, aż tak źle to nie będzie, przyjdą Chińczycy i będzie dobrze :grin: [ Dodano: Czw 10 Lut, 2011 14:37 ] Henio, Super pomysł z mojej działki jest trochę daleko 60 km. Pepe damy radę i będzie wesoło nawet bardzo. vutec uczyć trzeba nawet na własnych błędach :grin: a potem następna olimpiada gładko i super poziomie już w 3129r. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Jak narazie to mogę udostępnić działkę by można było rozbić namiot. :grin: Henio Mam pomysła :!: . może bocianie gniazdo pobudować na działce :smile: ., coby meczole pooglądać . Szkoda że tych terminów nie podają prędzej , szło by jakieś drzewo może posadzić :grin: Pomysł z udostępnieniem działki pod namioty szlachetny :clap: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 Podlasiak, Wypromowanie terenu, uzbrojenie, itp. Miała być budowa na dużą skalę, nowoczesne centra hotele, urzędy miejskie - kompleks itd. itd. Były gotowe plany budowy i kasa. Może zapomnieliśmy o łapówce i obcy kapitał wygrał bez przetargu. :grin: Ale co tam, miałem trzy podobne przejścia w trzech miejscach więc to naturalne :grin: [ Dodano: Czw 10 Lut, 2011 14:53 ] andrzej k, Może jednak balon obserwacyjny z logo Wędliny Domowe. Stadion będzie wysoki podobny do nocnika :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 a rocznie ponad 70 000 małych rodzinnych firm znikaa ponad 300 000 nowych powstaje, czyli bilans jest dodatni No ale przecież zamiast zobaczyć pozytywy, to lepiej narzekać i przyjmować zakłady kiedy coś się nie uda :rolleyes: Niczego nie ma, nic się nie uda, niczego nie będzie - już był taki jeden, który miał taki program wyborczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Może jednak balon obserwacyjny Pomysł dobry , jednak na pewno muszą być zezwolenia :smile: . A jak zestrzelą :lol: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 Henio, Mieszkasz w Brzeźnie czy czy stoisz na "pięciu gwizdkach" :grin: Ja swoją chatę mam na Chełmie i chyba z przed telewizora nic mnie nie wyciągnie w okolice stadionu. Planuje też wynieść się do lasu na czas olimpiady satelita, dwa telewizory, żeby nie przegapić najważniejszych transmisji i ujęć. :grin: Ale będziesz mieć przechlapane :grin: samochód zakupy wszystko co niesiesz nawet do domu będą przeglądać. A jak znajdą boczek zwijany wędzony wg wędlinydomowe.pl to może i terrorystą okrzykną :grin: he he he Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Musimy sobie pomagać no nie Zależy kto dubeltówkę trzyma! :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Stadion w Gdańsku dziś : http://img24.imageshack.us/img24/1221/gdanskaktualny1024t.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Ładny.W W-wie cały czas układają dach, do tego zwęzili jezdnię i jest fatalny przejazd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Deja vu? Mam wrażenie że już to było??? Alianz Arena??? :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Jak dobrze, że mieszkam na prowincji i piłka nożna mnie nie interesuje. :grin: Andyandy masz racje to "ojro" 2012 jest nam potrzebne jak czyrak na ... . Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 Wnuczek, Niech budują, tylko kto to potem utrzyma jak prawie wszystkie knajpy w Gdańsku plajtują to nie te czasy, jak stocznie pracowały. Dojdzie nowy podatek - sportowy :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Na stadionie w Gdańsku są też "nasi" z wędzarnią :grin: http://ibedeker.pl/wp-content/uploads/2011/04/IMG_9680-1024x682.jpg A tak to wygląda z góry : http://img190.imageshack.us/img190/8652/02042011.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 Wnuczek, wykrakałeś ten "czyrak" i rośnie jak na d...., a raczej problemy z tym związane. Szkoda że My będziemy za wszystko płacić. http://sport.wp.pl/kat,37154,title,Francuzi-zrezygnuja-z-meczu-z-Polska,wid,13426011,wiadomosc.html Po tym artykule wszystko jest jasne. Może ceny biletów nie są drogie, może Lato będzie rozdawać za darmo bilety jak w Łodzi, żeby parę krzesełek zapełnić. Jedno wiem na pewno, dojazd i wyjazd z dzielnicy i portu w tym stadionu jest tylko jeden i tak jest na co dzień zakorkowany. Na mecz będą musieli wstrzymać pracę portu, ograniczyć wolność mieszkańców i firm w rejonie przemysłowym. Wszystko mieści się na dojeździe jedną ulicą. Już widzę setki spraw w Sądach całego świata he he he :grin: Nie mówiąc o paraliżu komunikacyjnym na trasie Gdańsk - Wrzeszcz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub2001 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Super pomysł z mojej działki jest trochę daleko 60 km. Pepe damy radę i będzie wesoło nawet bardzo. vutec uczyć trzeba nawet na własnych błędach a potem następna olimpiada gładko i super poziomie już w 3129r. Olimpiady wypadają w latach parzystych. Czyżby w tym krótkim czasie jakiś kataklizm, lub zmiana zasad? Pozdrawiam i do zobaczenia w 3129r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaszczur Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Ale Panowie jutro ma być koniec świata o 18tej trzeba coś wcześniej uwędzić! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 jakub2001, bardzo mi przykro, ale terminu 3129r. nie mogę dotrzymać z powodu narastających problemów komunikacyjnych. Właśnie zostałem poinformowany przez PKP, że trasa Warszawa - Gdańsk jest planowo ustalona na 630 min podróży. Biorąc pod uwagę dodatkowe nie przewidziane okoliczności czyli standardowe przyczyny, czas podróży koleją na tej trasie wyniesie 760 minut. Ponieważ mam spore zaległości w podróży najbliższy termin ulegnie zmianie. Chyba na tą olimpiadę nie zdążę :grin: Co do olimpiad i lat parzystych, to z powodu wybudowania nadmiaru stadionów - od 2012 roku olimpiady odbywają się co roku :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Właśnie zostałem poinformowany przez PKP, że trasa Warszawa - Gdańsk jest planowo ustalona na 630 min podróży.Wow :shock: To rozumiem, że te 99% pociągów, które pokonują tę trasę w czasie o 3-4 godziny krótszym, dokonuje teleportacji, czy też wykorzystuje zakrzywienie czasoprzestrzeni :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 vtec, jakie 99% pociągów, mamy XXI wiek i już czarów się nie stosuje! Peleton rowerowy jedzie szybciej! :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 już czarów się nie stosuje!No właśnie dlatego zadałem pytanie: w jaki pozostałe pociągi pokonują tę trasę w czasie o 3-4 godziny krótszym niż podany przez Ciebie planowo ustalony na 630 minut. Jeżeli nie czary to co, ścinają zakręty, wyprzedzają na trzeciego :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 vtec, To jest, a raczej była pozostałość pa sanacji :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts