Jump to content

Kiełbasa DZIADKA wieprzowo-indycza kilka pytań


gasmil

Recommended Posts

Witam

Zamierzam zrobić tę kiełbaskę i mam kilka pytań:

1.Podana ilość czosnku to 10g-chodzi o czosnek granulowany czy świeży?

2.Czy peklowanie może odbywać się przez 48h, czy trochę za długo? Bo na takie właśnie czas mi pozwoli.

3. Czy kiełbaska się nie uda jeżeli kl. III będzie wiecej, nawet 2 razy? Bo przy klasowaniu właśnie III zawsze wychodzi mi najwięcej :)

 

Pozdrawiam

Rafał

Link to comment
Share on other sites

.Czy peklowanie może odbywać się przez 48h,

Może.

 

Czy kiełbaska się nie uda jeżeli kl. III będzie wiecej, nawet 2 razy?

Może być, zwięzła, bardzo zwięzła. :cool:

 

Podana ilość czosnku to 10g-chodzi o czosnek granulowany czy świeży?

Podejrzewam, że Dziadek używa prawdziwego polskiego czosnku. :cool:

 

Jak potrzeba Ci jelita wieprzowe grube, problem żaden, wiadro, wodę i miejsce do czyszczenia masz u mnie, flaki trzeba sobie samemu wyczyścić. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...