gasmil Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Witam Zamierzam zrobić tę kiełbaskę i mam kilka pytań:1.Podana ilość czosnku to 10g-chodzi o czosnek granulowany czy świeży?2.Czy peklowanie może odbywać się przez 48h, czy trochę za długo? Bo na takie właśnie czas mi pozwoli.3. Czy kiełbaska się nie uda jeżeli kl. III będzie wiecej, nawet 2 razy? Bo przy klasowaniu właśnie III zawsze wychodzi mi najwięcej PozdrawiamRafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 .Czy peklowanie może odbywać się przez 48h, Może. Czy kiełbaska się nie uda jeżeli kl. III będzie wiecej, nawet 2 razy?Może być, zwięzła, bardzo zwięzła. Podana ilość czosnku to 10g-chodzi o czosnek granulowany czy świeży? Podejrzewam, że Dziadek używa prawdziwego polskiego czosnku. Jak potrzeba Ci jelita wieprzowe grube, problem żaden, wiadro, wodę i miejsce do czyszczenia masz u mnie, flaki trzeba sobie samemu wyczyścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasmil Posted February 14, 2011 Author Report Share Posted February 14, 2011 Dzieki Pis za odpowiedzi. Co do jelit grubych to zamówiłem, zobaczymy jakie przyjdą-może czyściutkie i pachnące Dzięki za propozycję, pewnie kiedyś skorzystam Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts