Henio Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Składniki. 5 jajek. 1,5 szklanki cukru. 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej. Kostka margaryny 250 gramów. Olejek arakowy. Proszek do pieczenia. 3 łyżki mąki pszennej. Jajka z cukrem i olejkiem miksować, dodawać po trochu mąki ziemniaczanej. Na koniec zmieszać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i wsypać do ciasta. Margarynę doprowadzić do stanu wrzenia i powoli wlewać do ciasta ciągle mieszając. Piec w temperaturze ok. 180 st. Po ostudzeniu dekorować jak kto lubi. Fotki będę dodawał w miarę postępu prac. http://img190.imageshack.us/img190/3452/002kvx.jpg http://img155.imageshack.us/img155/5370/003jju.jpg http://img62.imageshack.us/img62/2426/004qaj.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Gąrąca babka. Z dedykacją dla Henia , by ta'' babka'' Ci wyszła :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 Dzięki . Polukrowane i czeka do jutra , a może nie :wink: http://img708.imageshack.us/img708/3006/005lzm.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Polukrowane i czeka do jutra , a może nie :wink:Ale szybko Ci to poszło Henio.. tzn fotorelacja :grin: Fana babeczka :thumbsup: :clap: , mam podobny przepis ale pod nazwą " Piaskowa'' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Witam. U mnie ostatnio Luiza robiła babki ale już były ugotowane :sad: :lol: Na razie przerwa żeby nie kusić gonza :lol: Pokażę tylko ustrojstwo do gotowania, które się od jakiegoś czasu znowu pokazało w sklepach. "Stare wyjadaczki" znają :rolleyes: "Łoscypki" ociekają. Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 U mnie ostatnio Luiza robiła babki ale już były ugotowane :sad: :lol: Babka gotowana jest przepyszna.. moja forma już ledwie zipie , czas rozejrzeć się za nową . Te formy są dość drogie , ale naprawdę warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 I w przekroju. Żona w swoim pamiętniku ma to zapisane jako Babka na gorącym tłuszczu ale mi bardziej podoba się nazwa moja :grin: . http://img7.imageshack.us/img7/5487/007qp.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.