Andyandy Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Zbliża się koniec zimy i wiosna na działkach zawita. Zanim wybudujemy piękną wędzarnię, już by się chciało mieć prowizorkę. Więc na początek robimy generator dymu wg kolegi yogi i budujemy drewnianą skrzynię. z jednej strony wstawiamy dymogenerator, a z drugiej duży wycięty otwór na część zakupionego lub pożyczonego z własnej kuchni kombiwaru. Pokrywa z grzałką i termoobiegiem nastawiona na min 50 do 60 st zapewni osuszenie i dogrzanie komory z rozprowadzenie dymu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Witam eee tam taka maszyneria. Ja buduje ze starej kuchni elektrycznej z piekarnikiem elektrycznym, starego pieca blaszanego z cegłami szamotowymi na drewno i wczoraj jeszcze trafiła mi się pralka automatyczna o budowie klasycznej. W sumie narazie pralka do nieczego sie nie przyda bo wędzarnia jest prawie gotowa bez niej, ale pomyslałem sobie żę korpus blaszany pralki warto zatrzymać w razie chęci posiadania większej komory do wędzenia. Wszystko rozmontowane i do wywalenia oprócz wspomnianego wyżej korpusu obudowy. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.