Jump to content

Motoreduktor !

zibi187

Recommended Posts

Napisałem w pierwszym poście ! nie ja tylko kolega. Ja od niego kupiłem w zeszłym roku jak robiłem mieszałkę. Teraz mi powiedział, że ma identyczny i może odsprzedać za 250zł. Ja z tego nie mam nic. Jedyne co to mogę to zabrać jak dla siebie i odstąpić w tej samej cenie plus koszt wysyłki.

Witaj Zibi187

Chętnie kupię ten motoreduktor. Podaj proszę, Twoje dane kontaktowe + nr konta, na które przeleję należność obejmującą wszystkie koszty. Koszty czytelni także, ponieważ zakładam, że kolega też czyta :smile:

Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 20 Mar, 2011 17:45 ]

Tylko jedno pytanie: czy ten motoreduktor poradzi sobie z maszynką nr 32 ? Teraz doczytałem, że to 0,37 kW a nie 0,97, jak odczytałem ze zdjęcia tabliczki znamionowej.

Ponownie witaj Zibi187

Czekam od kilku dni na kontakt od Ciebie, zastanawiając się, czy kupno motoreduktora jest jeszcze aktualne.

A może ktoś z Forumowej Braci posiada do sprzedania motoreduktor do maszynki alfa 32? Najchętniej napięcie 220V

Zdecydowanie kupię :smile:

Pozdrawiam

Maxell, dziękuję za szybką reakcję i pomoc. To może właśnie dzięki Twojej pomocy uda mi się rozpocząć zrealizować odkładany przez ostatnie kilka lat Program Inwestycyjny Domowej Masarni.

Korzystając z okazji: podany przez Ciebie przepis na polędwicę sopocką okazał się być rewelacyjny. Tylko dzięki temu jest realna szansa na poszerzenie kręgu wędzarniczej braci, w tym kilku VIP i jedna super-VIP :grin:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a szczególnie pomocnego wszystkim od ponad sześciu lat na forum Maxella :smile:

[ Dodano: Pią 25 Mar, 2011 11:18 ]

przepraszam, miało być: "to między innymi tylko dzięki temujest realna szansa...." :blush:

Miałem nadzieję, iż "wpadniecie" choć na chwilkę do Bukowiny T.

Co do motoreduktora, to Fecko oferuje również komplety: maszynka, mieszarka i motoreduktor w jednym zestawie. Ktoś na forum już u niego kupował i sobie chwalił.

Pamiętaj, że masz zniżkę dla WB. :grin:

Już niebawem na naszym forum powinny pojawić się zdjęcia domowej masarni jednego z Kolegów z Krakowa. Rozmawiałem z nim w Bukowinie.

Ponownie witaj Zibi187

Czekam od kilku dni na kontakt od Ciebie, zastanawiając się, czy kupno motoreduktora jest jeszcze aktualne.

A może ktoś z Forumowej Braci posiada do sprzedania motoreduktor do maszynki alfa 32? Najchętniej napięcie 220V

Zdecydowanie kupię :smile:

Pozdrawiam

Odpisałem na Twój post :smile:

Poradzi sobie spokojnie. Tylko 31,5 obr/min to trochę za wolno do maszynki. Ja z niego zrobiłem mieszałkę.

Niektórzy mają do napędu zastosowany silnik od pralki Frani, który ma 0,18kW czyli prościej pisząc 180W i wystarcza. Tylko obroty powinny oscylować tak "cirka, cirka" 60-100obr/min. Ten, który ma na zbyciu kolega jest idealny do mieszałki. Ja w swojej jak już chyba pisałem dość dużej mieszałem 50kg farszu i nawet się nie zająknął. Za to na wstępie musiałem wzmocnić łopatki bo się wyginały. Moment jaki posiada jest naprawdę wystarczający.

Zibi187, nieźle zadymiasz :lol:

Przed kilkoma dniami na Twój priv przesłałem mój nr telefonu z prośbą, abyś sms-em przesłał kontakt do siebie. Miałem nadzieję omówić "interesy" :grin:

Jak już pisałem, za granicę-tam, gdzie mieszkasz- też zadzwonię. Damy radę :grin:

-------------------------------------------------------------------------

" W Bukowinie góry w niebie postrzępione. W Bukowinie rosną skrzydła świętym ... I nie mogę znaleźć Bukowiny, i nie mogę znaleźć ..."

Zazdroszczę Wam Bukowiny. Może kiedyś....

Pozdrawiam

Zibi187, nieźle zadymiasz :lol:

Przed kilkoma dniami na Twój priv przesłałem mój nr telefonu z prośbą, abyś sms-em przesłał kontakt do siebie. Miałem nadzieję omówić "interesy" :grin:

Jak już pisałem, za granicę-tam, gdzie mieszkasz- też zadzwonię. Damy radę :grin:

-------------------------------------------------------------------------

" W Bukowinie góry w niebie postrzępione. W Bukowinie rosną skrzydła świętym ... I nie mogę znaleźć Bukowiny, i nie mogę znaleźć ..."

Zazdroszczę Wam Bukowiny. Może kiedyś....

Pozdrawiam

Kolego !!! Żadnej wiadomości na PW nie otrzymałem. Sprawdź czy przed wysyłką wykonałeś wszystko. Ostatnią wiadomość na PW otrzymałem od rogera19 marca.[/i]