Jump to content

Pierwsze wyroby Kamilfree


Kamilfree

Recommended Posts

Dziękuje serdecznie za odpowiedzi, kółeczka będą dorabiane, otwory w palenisku wykonane, fotki będą lada dzień.I nawet wziąłem się za peklowanie mięsa ;)

Wszystko robię według tabeli dziadka, lecz miałem problem z wagą,gdyż po zakupionym dwudniowym produkcie przestał działać :cry: Lecz poszedłem do sklepu jubilerskiego i po problemie.

Zastanawia mnie tylko jedno małe pytanie przy peklowaniu na mokro (3 dni), gdyż posiadam 1,5 kg karkówki i 1 kg schabu i teraz wychodzi, że muszę mieć 1l wody dla całego produktu tzn. iż muszę peklować wszystko razem w tym jednym małym litrze.

P.s By nie było przeglądałem wszystkie posty,dla początkujących, szukałem lecz to pytanie mnie nurtuje czy oby na pewno tylko litr?

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Dziękuje serdecznie za wszelkie uwagi i opinie w niedzielę mam zamiar troszkę po eksperymentować, tym bardziej, że zapowiada się cudowna wiosenna pogoda.

Zobaczymy co wyjdzie byle być pozytywnie nastawiony,wszystkie relacje i zdjęcia zdam w tym poście.

Link to comment
Share on other sites

Witam, robię dziś kiełbasę wszystko pięknie przebiegło, gdyż na moich postępach zatrzymał się problem ;-) mam jelita 28 jak zacząć je napełniać( może to głupie pytanie lecz robię to pierwszy raz) czytałem wszystkie posty lecz może ktoś znajdzie się z pomocą jak zrobić to krok po kroku.Jelita wymoczone, farsz gotowy. Co dalej ? Mam zacząć od końca jelit?
Link to comment
Share on other sites

Po nadzianiu jelita na lejek i zawiązaniu jego końca wkładaj farsz do maszynki i kręcąc korbką nadziewaj farsz do jelita. Mile widziana pomoc pomoc 2-giej osoby

 

[ Dodano: Sob 19 Mar, 2011 18:36 ]

zobacz tutaj od 4 minuty tylko że nadziewarką

Link to comment
Share on other sites

Ohhh dopiero skończyłem napełnianie jelit ;-) Nie wiedziałem, że to tyle roboty ;-) jutro foto relacja z telefonu niestety bo gdzieś posiałem aparat z wcześniejszych wędzonek. Ale na telefonie mam wszystko ;] więc jak uwędzę kiełbasę to i rzucę wszystko inne ;) Chciałbym podziękować przede wszystkim założycielom tej strony wszystkich dostępnych informacji, użytkownikom za pomoc.Bo dzięki wam uczę się zdrowej żywności i przede wszystkim pysznej ;)

Jeszcze raz dziękuję.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...