Jump to content

Pierwsze wyroby Kamilfree

Kamilfree

Recommended Posts

Dziękuje serdecznie za odpowiedzi, kółeczka będą dorabiane, otwory w palenisku wykonane, fotki będą lada dzień.I nawet wziąłem się za peklowanie mięsa ;)

Wszystko robię według tabeli dziadka, lecz miałem problem z wagą,gdyż po zakupionym dwudniowym produkcie przestał działać :cry: Lecz poszedłem do sklepu jubilerskiego i po problemie.

Zastanawia mnie tylko jedno małe pytanie przy peklowaniu na mokro (3 dni), gdyż posiadam 1,5 kg karkówki i 1 kg schabu i teraz wychodzi, że muszę mieć 1l wody dla całego produktu tzn. iż muszę peklować wszystko razem w tym jednym małym litrze.

P.s By nie było przeglądałem wszystkie posty,dla początkujących, szukałem lecz to pytanie mnie nurtuje czy oby na pewno tylko litr?

Pozdrawiam

Dziękuje serdecznie za wszelkie uwagi i opinie w niedzielę mam zamiar troszkę po eksperymentować, tym bardziej, że zapowiada się cudowna wiosenna pogoda.

Zobaczymy co wyjdzie byle być pozytywnie nastawiony,wszystkie relacje i zdjęcia zdam w tym poście.

Witam, robię dziś kiełbasę wszystko pięknie przebiegło, gdyż na moich postępach zatrzymał się problem ;-) mam jelita 28 jak zacząć je napełniać( może to głupie pytanie lecz robię to pierwszy raz) czytałem wszystkie posty lecz może ktoś znajdzie się z pomocą jak zrobić to krok po kroku.Jelita wymoczone, farsz gotowy. Co dalej ? Mam zacząć od końca jelit?

Po nadzianiu jelita na lejek i zawiązaniu jego końca wkładaj farsz do maszynki i kręcąc korbką nadziewaj farsz do jelita. Mile widziana pomoc pomoc 2-giej osoby

[ Dodano: Sob 19 Mar, 2011 18:36 ]

zobacz tutaj od 4 minuty tylko że nadziewarką

Ohhh dopiero skończyłem napełnianie jelit ;-) Nie wiedziałem, że to tyle roboty ;-) jutro foto relacja z telefonu niestety bo gdzieś posiałem aparat z wcześniejszych wędzonek. Ale na telefonie mam wszystko ;] więc jak uwędzę kiełbasę to i rzucę wszystko inne ;) Chciałbym podziękować przede wszystkim założycielom tej strony wszystkich dostępnych informacji, użytkownikom za pomoc.Bo dzięki wam uczę się zdrowej żywności i przede wszystkim pysznej ;)

Jeszcze raz dziękuję.