Sławek Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 czy osłonki białkowe po namoczeniu 10% solanką i nie wykorzystane , można wysuszyć i ponownie użyćczy nie stracą one swoich właściwości np podczas parzenia wyrobu mogą pękać?i czy wówczas również je namoczyć przed zastosowaniem - 10% roztworem soli czy tylko wodąpozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Ja tak robiłem i nie było problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Ja też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 no ta ja też tak zrobię :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Dobrze wysusz osłonki z zewnątrz jak i wewnątrz.Przy ponownym użyciu namocz w roztworze soli.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Przy ponownym użyciu namocz w roztworze soli Ja nie moczę w solankach, tylko w kranówie, co za tym idzie, no pytanie, co daje moczenie w solance? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg04 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Ja osłonki białkowe moczę w 10% solance, a czasem tylko w samej wodzie-nie zauważyłemróżnicy. Te które nie zużyłem suszę i ponownie używam.Nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Ja nie moczę w solankach, tylko w kranówie, co za tym idzie, no pytanie, co daje moczenie w solance? To pytanie z Twojej strony to na Prima Aprilis :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.