Maxell Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 W załączeniu linki do tabel peklowania wg Dziadka i Szczepana wraz z instrukcją "obsługi". http://szkoladomowegomasarstwa.pl/images/roboczy/Tabela%20Dziadka%20i%20Szczepana.ods http://szkoladomowegomasarstwa.pl/images/roboczy/Tabela%20Dziadka%20i%20Szczepana.xls Opis działania: Tabela Dziadka i Szczepana. Plik zawiera trzy kompletne tabele peklowania Dziadka standardowa i mniejsza słoność, oraz tabela Szczepana z forum. Wystarczy wybrany plik zgrać na swój komputer, po uruchomieniu wpisać w komórce oznaczonej na żółto ilość kg mięsa. W pozostałych tabelach ilość skopiuje się automatycznie. Wtedy odczytujemy dla określonej tabeli ilość dni, wielkość nastrzyku i ilość peklosoli i wody. Myślę, że to dosyć czytelny sposób szybkiego wyliczenia wszystkich interesujących nas danych. Sylwek_57 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yogi Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 dziekuje Sylwek_57!!!!! :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 TABELA DZIADKA Z MODERNIZACJA ( mniejsza słoność ) Zaznaczyć na żółto "mięsa kg" A sam pomysł OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwek_57 Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Tam trzeba poprawić "ZMODERNIZACJĘ"Patrzyłem na poprawne działanie poszczególnych tabel, a nie zwracałem szczególnej uwagi na ich nazwę i tak wyszło :blush: Poprawnie powinno być "ZMODENIZOWANA", ale nie ma problemu, każdy może sobie nazwać jak uważa. Wystarczy wejść na nazwę i wpisać to co nam odpowiada. Poprawione wersje przesłałem do Maxela, jak znajdzie chwilę czasu to pewnie podmieni. Moim zamysłem było zebranie wszystkich sposobów peklowania mokrego dostępnych na forum w postaci tabel i opisów w jednym miejscu. Dla nowych zadymiaczy wydaje mi się to być dosyć pomocne i w miarę czytelne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Sylwek_57 dzięki, dobra robota :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Co mam zrobić aby mi się te strony otworzyły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Co mam zrobić aby mi się te strony otworzyły?Zainstalować Open office, bo mając Office Microsoftu otwiera się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Pozwolę sobie taki plik Tabela Dziadka i Szczepana.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Dziękuję,już mi się otworzyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Nie wiem o co biega, ale żadna z tych tabel u mnie nie działa. Pierwsza ods wogóle się nie otwiera, w drugiej xls, po wpisaniu ilości męsa, w ktarkach pojawiają sie jakieś dziwne znaki #RGA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 W pierwszym pliku nie ma działań, ale drugi działa normalnie. Może to kwestia wersji programu jaką jest zrobiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Moim zdaniem tabela się otwiera ale nie działa . Nie idzie wpisać ilości mięsa . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Zapisać plik na dysku i uruchomić - pewnie uruchamiając ze zdalnej lokalizacji uruchamia się Wam w trybie tylko do odczytu. Przed chwilą sprawdzałem i pliki działają OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Dziękuję,działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Zapisać plik na dysku i uruchomić - Nadal nie działa. Pobieram, zapisuję i du.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 i du....Czyli co konkretnie? Jakiś komunikat, zrzut ekranu, opis co się dzieje... Rozumiem, że pliki otwierasz OpenOfficem lub Excelem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Todek a tym próbowałeś? u mnie otwiera się bez problemu.Pozwolę sobie taki plik Tabela Dziadka i Szczepana.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Już jest OK. Tak prawdę mówiąc, to sam nie wiem co było źle. Pobrałem jeszcze raz i działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts