Plissken Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Witam, nie mam pojecia ktory szynkowar kupic. Nigdy nie robilem nic w takim sprzecie. Jest tego duzo na alllegro, u Mira tez kilka modeli. Co kupic, jaka wielkosc jest najpraktyczniejsza? Jaki material? Kuchenke mam indukcja/elektryka pol na pol, ale wole robic na indukcji. Poradzcie cos koledzy. U Mirka takie: http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowarypraski-c-33.html Na allegro takie: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&order=pd&string=szynkowar&change_view=1 Chcialbym kupic cos, co bedzie mi sluzylo przez dluzszy czas. Pozdrawiam, Plissken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Witam.Ja osobiście bym kupił coś w tym stylu. http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowar-stalowy-prostokat-p-389.htmlhttp://www.wyroby-domowe.pl/praska-stal-p-286.htmlW każdym bądź razie prostokątną. Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plissken Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 @ Gonzo No wlasnie mam problem. Bo nie wiem, czy 1.5kg wsadu to malo czy duzo. Moze byc tak, ze bede robil dla kilku osob na raz i to bedzie malo i wtedy lepiej wziac te wieksza, do 3kg. A moze byc tak, ze praktyczniejsza bedzie ta mniejsza. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam, Plissken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Witam. Trzy kilogramy to trochę dużo.Ja bym wybrał mniejszą. W ciągu jednego dnia nie zjesz 1,5kg to raz a po drugie wieczorem następnego dnia możesz znowu zrobić 1,5kg, np: z innymi przyprawami.Mięsa, wsadu do szynkowarki możesz zrobić 3kg, podzielić na pół, jednen do szynkowarki a drugi do lodówki na jutrzejszy wsad. Ja mam samoróbę ok 2,5 kg to czasami się znudzi, tylko szynkowarka i szynkowarka :mellow: Długo poleżeć nie może to trzeba szybko zjeść. Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plissken Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 @ Gonzo http://www.wyroby-domowe.pl/praska-stal-p-286.html Patrze na te praske i nie wiem czy dobrze mysle. Wsad jest max 3kg, wiec nic nie stoi na przeszkodzie IMHO, zeby zrobic np. 2kg? Albo 1kg jak mam ochote, albo 2.5 To tak na logike, bo podstawa (przekroj) szynki sie nie zmienia, tylko jej grubosc? Czyli jak bede robil dla siebie to mniej wsadu, a jak dla siebie i udzialowcow to wsadze cale 3kg. Dobrze mysle? Z tej strony bardziej praktyczna wydaje mi sie wieksza. Pozdrawiam, Plissken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Patrze na te praske i nie wiem czy dobrze mysle. Dobrze kombinujesz tylko jak będzie 1/3 wkładu to raczej skorzystaj z osłonek termokurczliwych bo w tej prasce to wyjdzie placek.Ale jeśli chodzi o szynkowary to jest to najlepszy model moim zdaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.