Tabasco Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Witam wszystkich ,zainspirowany tą stroną i ogólnie robieniem wędzonek domowym sposobem postanowiłem coś zrobić w tej kwestii :grin: Postanowiłem że zbuduję własną wędzarkę , niestety nie mogłem na ten cel poświęcić żadnych środków finansowych Musiałem więc wykorzystać to co miałem koło domu Wiedzę czerpałem z forum i to mi bardzo pomogło :tongue: Efekt końcowy http://img854.imageshack.us/img854/9357/98661346.jpg http://img813.imageshack.us/img813/8949/60437257.jpg http://img196.imageshack.us/img196/323/42223065.jpg http://img228.imageshack.us/img228/8757/94451452.jpg http://img859.imageshack.us/img859/1894/78687888.jpg http://img835.imageshack.us/img835/3830/84196591.jpg Wędzarka została zbudowana ze starych płytek kaflowych takich z pieca nie wiem jak to się dokładnie nazywa Środek został uszczelniony specjalną gliną która po dodaniu wody twardnieje jak cement Pierwszy produkt Jakieś mięso wieprzowe (szynka czy coś) Peklowane najłatwiejszym sposobem Wyrób jest soczysty niezwykle aromatyczny i bardzo dobry w smaku Jak na pierwszy raz myślę że spoko :grin: Ufff... http://img849.imageshack.us/img849/6696/23835215.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6765/dsds1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anerka Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Wiedzę czerpałem z forum i to mi bardzo pomogłoI tak trzynaj. Szyneczka wygląda pysznie. :thumbsup: Brawo także za prostotę wykonania wędzarni , efekty widać. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomzo32 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Witam i gratuluje pomysłu,płytki ,,BUNCLOWE" albo ,,KAFLOKI"u nas się tak nazywa.Też mam taki wędzarnik zbudowany na szybcika-zamiast kafli zespoliłem dwa stare duże gary do parzenia,rura nierdzewka i cegieł poskładane palenisko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy100 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Jakieś mięso wieprzowe (szynka czy coś) Peklowane najłatwiejszym sposobem Wyrób jest soczysty niezwykle aromatyczny i bardzo dobry w smakusądząc po zdjęciach piszesz prawdę :clap: , ale konstrukcją a właściwie budulcem przypomniałeś mi stare czasy , kiedy to jako młodzik pomagałem ojcu przy budowie pieców kaflowych. :wink: Swietny pomysł, mając ładne stare kafelki można by....ho ho :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.