_Krzysztof_ Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Witam jestem początkującym więc wybaczcie moje pytanie.Czym rożni się Tatrzańska, Żywiecka, Krakowska. Chodzi mi o skład-przyprawy jak i proces produkcji.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 » Kiełbasy » Kiełbasa Tatrzańska Podsuszanahttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=363&highlight=kie%B3basa+tatrza%F1ska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 Czytałem te przepisy wcześniej kilka razy. I tak na chłopski rozum jest jakaś różnica ta znacząca. Jak dla mnie wszystkie są podobne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 quot;] I tak na chłopski rozum jest jakaś różnica ta znacząca Jak to nie ma różnicy.Przecież każda jest inaczej rozdrabniana i każda ma inny smak bo dodaje się różne przyprawy.Do każdej używa się innych proporcji poszczególnych klas mięsa .Jak dobrze zrobisz poszczególne kiełbasy to z zamkniętymi oczami powinieneś je rozróżnić jedynie po smaku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Jak dla mnie wszystkie są podobne.To tak jak z serami: wszystkie robione są z mleka a jakie różne :shock: jestem początkującymZrób więc jakąś kiełbasę trzymając się ściśle przepisu a potem drugą i trzecią; sam porównasz. Opowiadała mi pewna misjonarka, od 30 lat pracująca w Kongu, że gdy przyjechała pierwszy raz do murzyńskiej wioski to twarze wszystkich dzieci wydawały jej się takie same :grin: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts