jurek52 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 witamwłaśnie wyjąłem z zamrażarki 2 kg.szynkę wędzoną i chciałbym ją upiec w piekarniku,sprawdziłem w przepisach ,ale takowej nie znalazłem a ponoć jest bardzo dobra,może już ktoś taką szyneczkę zrobił?proszę o radę?-w jakiej temperaturze piec?-jak długo?-czy np. zawiniętą w folię alu? pozdrawiamjurek :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin12439 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 najlepsza w rękawie foliowym, nie traci sokówpiec godzinę na każdy kilogramtemp. 200-250 stopni w folii aluminiowej też jest spoko powodzenia i smacznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prababcia Ania Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Domin12439, piekąc taką szynkę w rękawie, pieczesz ją na "sucho"? Czy też podlewasz do rękawa trochę płynu ?? Bo wydaje mi się, że przy takiej jak podałeś, temperaturze, szynka może sie przypalic. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin12439 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 dla pewności można dolać wody do rękawa, ale jak nie dałem to też nic się nie działo,tylko trzeba uważać, żeby folia nie dotykała ścianek piekarnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prababcia Ania Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Domin12439, Pytałam o to, poniewaz sama dośc często piekę w rękawie podgardle, ale zawsze podlewam albo rosołem, albo wodą wymieszaną z maggi. Mam na myśli podgardle surowe :smile: pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin12439 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 ja juz od trzech lat piekę wędzonki w rękawie dla moich "francuzkich Piesków" w rodzinie,bo wędzonka jest potem bardzo mięciutka itd.ja osobiście wolę dobrze zapeklowaną - min 2 tyg. prosto z wędzarni a podlewanie rosołkiem jak najbardziej wskazane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek52 Posted January 30, 2007 Author Report Share Posted January 30, 2007 dzięki Domin,juz sie biore do pracy,owinę folią 2-3 razy,tylko jak ja podlewać? pozdrawiamodpowiem póżniej jak wyszła..... :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ChefPaul Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 ... piekę (w rękawie) również szynkę wędzoną na zimno ... jednak w niższej temperaturze (180*C) i podlewam piwkiem pozdrawiam smacznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoczny Smok Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 A jak wy te pieczenie w rekawie podlewacie, hę? Chyba tylko przed pieczeniem a nie w trakcie? Pozdrawiam, --Smoczny Smok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 A jak wy te pieczenie w rekawie podlewacie, hę?Można strzykawką :grin: - bo wskazane jest by w rękawie były dziurki :lol: A poza tym kto powiedział, że w tarkie pieczenia nie można podlewać gardełka :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoczny Smok Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Fakt, dziurki sa konieczne - dwa naklucia widelcem wystarcza , bo inaczej rekaw strzeli z hukiem, jak dobrze zwiazany. -- Smoczny Smok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts