vlodi Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Może ktoś zna ten przepis.Znajomy z Ukrainy podał mi następujący przepis na ukraińską wersje kaszanki:- 1 litr krwi- 0,5 kg słoniny pokrojonej w kostkę- 2 łyżki stołowe kaszy manny- 1 łyzka stołowa soli- 1 łyżeczka pieprzu- ok. 5 ząbków czosnkuSposób przygotowania:jelita wymieszać z sodą (możecie podpowiedzieć po co?)pozostawić 30 min. potem wypłukać w zimnej wodzie wszystkie składniki wymieszać nadziać kiszki (tak nazwał) gotować w osolonej wodzie 5 min. wyjąć, przełożyć do piekarnika i piec przez 20 min. w temp. 180 stopni, potem nakłuć szpilką i powinny być gotowe. Co o tym sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 jelita wymieszać z sodą (możecie podpowiedzieć po co?) Może po to aby pozbyć się zapachu i wybielić :rolleyes: A swoją drogą to przy takiej kaszance trzeba chyba dużo czytać :rolleyes: :grin: Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.