Jump to content

wedzenie lososia na zimno


alienIOM

Recommended Posts

witam znowu.

mam pytanie dotyczace wedzenia na zimno fileta z lososia, mianowicie- wyczytalem kilka porad dotyczacych przebiegu produkcji tej ryby i dowiedzialem sie, ze wedzi sie przez kilka dni w zimnym dymie z przerwami co kilka godzin. czy ktos moze mi napisac jak czestymi i jak dlugimi przerwami i jak w tym czasie przechowywac ta rybe, bo jednak to bedzie swieze mieso, zasolone, ale jednak nie uwedzone i procesy chemiczne beda zahcodzic na niekorzysc ryby. dziekuje z gory jesli ktos zechce mi odpisac.

Link to comment
Share on other sites

Nie baw się w te kilkudniowe wędzenie bo faktycznie szkoda ryby . Tu masz inne pomysły http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-rybne

 

A i w tym temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6437

 

Ps. Wybaczam :wink: boś "świeżak "i podaję na tacy . Następnym razem poszukasz sam :grin:

A i jeszcze jedno - Jak Wy tam na tej wyspie radzicie sobie z sexem :wink: :question:

Link to comment
Share on other sites

wymawianie nazwy wyspy brzmi jeszcze lepiej niz pisownia, bo aj lof men brzmi dwuznacznie :grin: a tak na prawde to w brew pozorom mieszka tu sporo polakow i jestesmy normalni, prawie. dzieki za rade i cierpliwosc dla swiezaka :grin:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...