alienIOM Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 witam znowu.mam pytanie dotyczace wedzenia na zimno fileta z lososia, mianowicie- wyczytalem kilka porad dotyczacych przebiegu produkcji tej ryby i dowiedzialem sie, ze wedzi sie przez kilka dni w zimnym dymie z przerwami co kilka godzin. czy ktos moze mi napisac jak czestymi i jak dlugimi przerwami i jak w tym czasie przechowywac ta rybe, bo jednak to bedzie swieze mieso, zasolone, ale jednak nie uwedzone i procesy chemiczne beda zahcodzic na niekorzysc ryby. dziekuje z gory jesli ktos zechce mi odpisac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Nie baw się w te kilkudniowe wędzenie bo faktycznie szkoda ryby . Tu masz inne pomysły http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-rybne A i w tym temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6437 Ps. Wybaczam :wink: boś "świeżak "i podaję na tacy . Następnym razem poszukasz sam :grin: A i jeszcze jedno - Jak Wy tam na tej wyspie radzicie sobie z sexem :wink: :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alienIOM Posted June 9, 2011 Author Report Share Posted June 9, 2011 wymawianie nazwy wyspy brzmi jeszcze lepiej niz pisownia, bo aj lof men brzmi dwuznacznie :grin: a tak na prawde to w brew pozorom mieszka tu sporo polakow i jestesmy normalni, prawie. dzieki za rade i cierpliwosc dla swiezaka :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.