Einshell Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Jak w temacie-Przy okazji sobotniego posiedzenia machnęłam 3 kg kiełbasy... jeszcze były udka z kuraka ,ale fotki nie zdążyłam zrobić... :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpionka Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Jak w temacie-Przy okazji sobotniego posiedzenia machnęłam 3 kg kiełbasy... Obrazek jeszcze były udka z kuraka ,ale fotki nie zdążyłam zrobić... :sad: Oj Einshel , machnąłbym z pół kilo , tak mi się podoba a szczególnie w zagięciach. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 Coś nie tak? Zagięcia takie wyszły , bo mam grube kijaszki... :lol: Pomalutku , a do skutku... przeginam z recepturami ,ale to jest typowy ''odjazd'' :devil: popatrz na skład: Łopatka-1kg, boczek-0,5kg , mielone na sitku 13mm. wołowina-o,4kg -sitko 8mm. Wywar ze skórek - 2L :shock: pieprz-12g, sól- 35g czosnek - 6 ząbków(polski) Wędzenie - 4 h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpionka Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Coś nie tak? Ależ skąd , wszystko ok , te zagięcia to dla mnie najlepsza część w kiełbasie... tam się przeważnie zbiera sam miód :thumbsup: pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 Szczerze przyznam, że dla mnie też... :wink: te zagięcia to dla mnie najlepsza część w kiełbasie. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Łopatka-1kg, boczek-0,5kg , mielone na sitku 13mm. wołowina-o,4kg -sitko 8mm. Wywar ze skórek - 2L Witam, jak Ci się udało to wszystko wymieszać i nadziać w jelita? Wygląda na bardzo smakowitą :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 Powiem tak : Prawie 'litra' wchłonęła wołowina , a reszta tak jakoś weszła przy mieszaniu :smile: Kiełbaska jest zwarta , da się nawet kroić w plasterki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Koledzy mogę prosić o konkrety tego "palenia" !!! Wewnątrz, czy na zewnątrz !!!!Przyznacie ,że to jednak różnica ! hihi :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szostek Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 einshel, Bardzo musi być fajny smak tej kiełbasy, mi taki odpowiada. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Czy mogłas napisać dokładnie jak i z czego ją wykonałaś . :question: Taki dokładny opis. Podziękowanie za zrozumienie. :blush: "Lubię jak mnie pali rura." :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpionka Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 pieprz-12g Jak na 3 kg kiełbasy to ostro ,bardzo ostro o wywarze ze skórek nie wspomnę :grin: ,ale najważniejsze że Wam smakuje :wink: Arkadiuszu , odstaw szesnastkę na półkę i popuść wodze fantazji... Popróbuj innych smaków. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts