Jump to content

Zwietrzała peklosól ?


Paprykarz

Recommended Posts

Jeśli nie ma obcych zapachów czy zmian to na pewno krzywdy sobie nie zrobisz, natomiast to czy będzie jeszcze działał azotyn to zależy jak szczelnie ten woreczek był zamknięty

- po prostu zużyj w połączeniu ze świeżą peklosolą traktując jak sól :cool: - niby niedrogie a wyrzucić szkoda :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeszcze jest biała, żadnych widocznych zmian, dających się organoleptycznie sprawdzić nie wykazuje.

Czyli, sól jak to sól i tak mi mięsko zakonserwuje, więc najwyżej tylko kolorek będzie nie taki jak trzeba, troche to wyrzucić szkoda niezależnie ile jest warte.

Robię więc z tym co mam, nie będę teraz specjalnie peklosoli szukał, potruć się nie powinniśmy, najwyżej będą ujemne punkty za wrażenia artystyczne :tongue: w ocenie wizualnej wędzonki.

Dziękuję za pomoc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...