Jan Okowita Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Dzień dobry, po zakupieniu wędzarni postanowiłem zrobić pierwszą próbę. Zakupiłem dwa filety pstrąga potokowego( ok 200 g każdy). Natarłem je delikatnie solą himalajską i pieprzem cytrynowym. Potem leżakowanie 3 godziny w lodówce. Osuszanie przez 2 godz w zimnej wędzarni. Następnie 1 godzina zimnym dymem. Potem 1 godzina w temp. 40 stopni i 30 minut w 60 stopniach. To co wyszło określę jako ambrozja :rolleyes: Podane z białą bułką pszenna posmarowaną masłem i świeżym koperkiem. Raj w buzi ! :thumbsup: Pozdrawiam Jan Okowita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 No i własnie o to w tym wszystkim chodzi. :grin: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darino Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Raj w buziCzyli niebo w gębie :wink: A fotki :question: :question: :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Okowita Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 Pierwsza ryba i fotki ? Zeżarta w mgnieniu oka !!! Ale coś się zachowało, pod filetami jeszcze leżą dzwonka z łososia, ech to była pycha ! :thumbsup: Pozdrawiam Jan Okowita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.