Jan Okowita Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Dzień dobry, po zakupieniu wędzarni postanowiłem zrobić pierwszą próbę. Zakupiłem dwa filety pstrąga potokowego( ok 200 g każdy). Natarłem je delikatnie solą himalajską i pieprzem cytrynowym. Potem leżakowanie 3 godziny w lodówce. Osuszanie przez 2 godz w zimnej wędzarni. Następnie 1 godzina zimnym dymem. Potem 1 godzina w temp. 40 stopni i 30 minut w 60 stopniach. To co wyszło określę jako ambrozja :rolleyes: Podane z białą bułką pszenna posmarowaną masłem i świeżym koperkiem. Raj w buzi ! :thumbsup: Pozdrawiam Jan Okowita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 No i własnie o to w tym wszystkim chodzi. :grin: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darino Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Raj w buziCzyli niebo w gębie :wink: A fotki :question: :question: :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Okowita Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 Pierwsza ryba i fotki ? Zeżarta w mgnieniu oka !!! Ale coś się zachowało, pod filetami jeszcze leżą dzwonka z łososia, ech to była pycha ! :thumbsup: Pozdrawiam Jan Okowita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts