Jump to content

Pstrąg potokowy - filety wędzone


Jan Okowita

Recommended Posts

Dzień dobry,

 

po zakupieniu wędzarni postanowiłem zrobić pierwszą próbę. Zakupiłem dwa filety pstrąga potokowego( ok 200 g każdy). Natarłem je delikatnie solą himalajską i pieprzem cytrynowym. Potem leżakowanie 3 godziny w lodówce.

 

Osuszanie przez 2 godz w zimnej wędzarni. Następnie 1 godzina zimnym dymem. Potem 1 godzina w temp. 40 stopni i 30 minut w 60 stopniach.

 

To co wyszło określę jako ambrozja :rolleyes:

 

Podane z białą bułką pszenna posmarowaną masłem i świeżym koperkiem. Raj w buzi ! :thumbsup:

 

Pozdrawiam

 

Jan Okowita

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...