Jump to content

Brak osuszenia - jakie konsekwencje?


krzys59

Recommended Posts

Mam może prymitywne pytanie, jakie mogą być skutki próby wędzenia wyrobów bez ociekania i osuszenia? Czy nie uwędzi się? A może będzie kwaśne? Serio pytam, bo nie wiem.

A co z wędzeniem na zimno? Jak osuszyć (bo ociekanie to wiadomo) wyrób do wędzenia na zimno? No bo przecież na zimno, to znaczy, że wyrób ma nie być podgrzewany? A może jest graniczna temperatura której nie powinno się przekraczać? Jeśli tak, to jaka?

Pozdrawiam

Krzysiek

Link to comment
Share on other sites

Czy nie uwędzi się? A może będzie kwaśne? Serio pytam, bo nie wiem.

Uwędzić się uwędzi a czy będzie kwaśne wszystko zależy od wędzarki i Twojej techniki wędzenia.Co do zimnego wędzenia, to po ociekaniu wyrób jest gotowy do wędzenia.

 

Pozdrawiam :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...