Jump to content

Nowa nastrzykiwarka Andriu53

Maxell

Recommended Posts

Wszystko fajnie, sprzęt pierwsza klasa - gratuluję pomysłu, tylko ta cholerna guma z KEGa strasznie brudzi ręce, przydało by się ją usunąć i dospawać jakiś uchwyt transportowy.

tradycyjnych domowych wędzonek się nie nastrzykuje.

NIE powinno się, ale przy dużych kawałkach mięsa i zbyt krótkim czasie peklowania, nie obędzie się bez delikatnego nastrzyku. Co by pózniej tzw. 'oka' w szynce na własne oczy nie zobaczyć... :shock: Pozdrawiam!

NIE powinno się, ale przy dużych kawałkach mięsa i zbyt krótkim czasie peklowania, nie obędzie się bez delikatnego nastrzyku. Co by pózniej tzw. 'oka' w szynce na własne oczy nie zobaczyć... :shock:

Bo żeby zrobić dobrą domową wędzonkę nawet duże kawałki trzeba czasu a nie nastrzykiwarkę.

Witam!!

Do domowych wyrobów to raczej nie potrzebna rzecz

Bo żeby zrobić dobrą domową wędzonkę nawet duże kawałki trzeba czasu a nie nastrzykiwarkę

Urządzonko to spełniać ma mi przynajmniej 3 zadania, jako nastrzykiwarka ma być używana sporadycznie.

I tu mam pytanie??

"do czego i jakie funkcje może spełniać to urządzonko??"

opryskiwanie pestycydami drzewek

malowanie natryskowe

butla z cisnieniem do aerografu

:grin: :grin: :grin:

ps .czerwony kolor zarezerwowany dla modow i admina ,przynajmniej tak jest przyjete w netykiecie !!!

Skąd ta złośliwość w postach ?

Nastrzykiwarka z tego co mogę ocenić po zdjęciach zrobiona jest profesjonalnie.

Posiada reduktor ciśnienia, pistolet ze spustem, jak dla mnie cacko.

Nie wiem w jaki sposób uzyskiwane jest ciśnienie, ale przypuszczam, że w grę wchodzi kompresor.

Jeśli ktoś robi 5-10 kg jednorazowo narzędzie zbyt doskonałe/wydajne (da radę strzykawką), ale przy większej produkcji super.

Piękna rzecz. :clap: