Jump to content

Pytanie nowicjusza


maniu_ww

Recommended Posts

Mam pytanie, przeczytałem wszystkie artykuły i zmierzam zabrać się do zrobienia pierwszej szynki. Na pierwszy raz chcę zrobić szynki z 1-2 kg mięsa i zobaczyć co wyjdzie. Z tabeli peklowania mokrego wynika iż a 1 kg mięsa wychodzi 0,4 l wody - tu moje pytanie bo nie rozumiem nie da się utopić 1 kg mięsa w 0,4 wody więc pewnie czegoś nie rozumiem. Pomożecie ???
Link to comment
Share on other sites

Da się utopić 1kg mięsa w 0,4l wody :smile:

Trzeba tylko dobrać odpowiednie naczynie - minimalnie większe niż mięso.

Jeżeli naczynie jest trochę większe i po zalaniu mięso nie jest przykryte przez wodę, to można z boku dodać "wypełniacz", np. słoik z wodą.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...