Jump to content

Przepisy na boczek i dobrą kiełbaskę

pinio1

Recommended Posts

Witam ! Za kilka dni moje pierwsze wędzenie.Tak więc poproszę o Wasze przepisy na boczek,kiełbaskę i rybcie.

Dziękuję za poświęcenie mi kilku chwil i podzielenie się Wszymi ulubionymi przepisami.

Pozdrawiam !!!

Za kilka dni moje pierwsze wędzenie.

pinio1, wybacz , ale jeśli to twoje pierwsze wędzenie i pytasz o trzy różne "technologie" przygotowania i wędzenia, to zgadzam się z Gregtom, - najpierw poczytaj i dowiedz się więcej. Chcesz aby za Ciebie ktoś wykonał prace i podał Ci wszystko na talerzu, a wystarczy w "szukaj" puścić temat, poświęcić 30 min. i wszystko będziesz wiedział :wink:

Dziękuję za poświęcenie mi kilku chwil i podzielenie się Wszymi ulubionymi przepisami.

Kolega pyta o nasze ulubione przepisy, swoją drogą fajnie zamieścić właśnie taki temat z naszymi ulubionymi przepisami, sama jestem ciekawa, przebrnąć przez całą masę wszystkich przepisów jest owszem ciekawe, bo ciągle próbujemy coś nowego, ale fajnie byłoby mieć miejsce w którym będzie sama "śmietanka"

Kolega pyta o nasze ulubione przepisy

madlinka, powiedzmy że tak - tylko że kolega będzie wędził pierwszy raz...a powiedzmy , że moją ulubioną metodą wędzenia ryby jest na zimno przez tydzień i co wtedy :question:

ryby zimnym dymem 2-3 razy dziennie w temp. ok 15st. :wink:

... i do tego przez tydzień .....

No to gratuluję koledze cierpliwości ..... nie pytam nawet po ile godzin dziennie i czemu 2-3 razy dziennie ...... i jak uzyskujesz w lecie 15st C gdy zewnętrzna temperatura dochodzi do 30 ...... bo to mało istotne szczegóły ...... i tak podziwiam za samozaparcie ....

Natomiast zwyczajnie nie bardzo widzę sens tak czasochłonnej obróbki takiego asortymentu .... :(

roger, odpowiadam -2-3 razy dziennie bo mi się nie chce stać cały czas przy wedzarce, nie pisałem że wędzę na zimno w lecie - bo sie jest ciepło, a jaki sens - taki jak przy zimnym wędzeniu...

[ Dodano: Wto 05 Lip, 2011 19:05 ]

arkadiusz, nic nam się nie pomyliło, ryba to tylko przykład :wink:

Jaki sens tworzenia tematu o Najlepszych przepisach ?

kilka set osob , kilkaset smakow na dodatek dzis dla nas najlepsza receptura , za tydzien bedzie juz druga :grin:

Sorki za moje wynurzenie !

MIRO podpowiedzial ,pomogl

a reszta?

fakt na pierwsze wedzenie niech kolega zrobi cos prostego ,polecam przepisy ze strony Maxela sa zajebiste , pachna tradycja dobrym smakiem to receptury ktore tworzylismy ....

Dla Nowicjusza ze sie tak wyraze bedzie napewno super kielbasa Dziadka ot proste i milion razy przewalkowane

za kilka miesiecy,lat kolega nas zaskoczy swoim przepisem

i wszystkim nam kopary opadna :-)

Powodzenia w pierwszych wyrobach , na pocztek Trzymaj sie regul z Wedlin domowych

Pozdrawiam serdecznie JAsiu

Pinio napisał: "Witam ! Za kilka dni moje pierwsze wędzenie.Tak więc poproszę o Wasze przepisy na boczek,kiełbaskę i rybcie"

arkadiusz nie wiem o co Ci chodzi, przeczytaj posty od poczatku to zauważysz, że temat o rybach jest zgodny z tematem - chociaż w kontekście chodzi tylko o przykład.

Robisz tylko uwagi do wątku, ale sam nic nie wnosisz poza uwagami...

Pinio napisał: "Witam ! Za kilka dni moje pierwsze wędzenie.Tak więc poproszę o Wasze przepisy na boczek,kiełbaskę i rybcie"

arkadiusz nie wiem o co Ci chodzi, przeczytaj posty od poczatku to zauważysz, że temat o rybach jest zgodny z tematem - chociaż w kontekście chodzi tylko o przykład.

Robisz tylko uwagi do wątku, ale sam nic nie wnosisz poza uwagami...

Kiełbasa gratuluje samozaparcia w tygodniowym wędzeniu ryb,wg mnie mija to się z celem, ale cóż:Twoja sprawa. Zamieść opis i zdjęcia udanego tygodniowego wędzenia ryb w odpowiednim miejscu :grin:

• 4 weeks later...