Jump to content

Problem z komputerem -brak wyświetlania obrazów

bogdan b

Recommended Posts

Mam problem z komputerem ,po wejściu na wp.pl ,pierwsze obrazy nie wyświetlają się ,w chodzę na naszą stronę główną też nie wyświetlają się pierwsze obrazy ,dopiero drugi obrazek o budowie wędzarni wyświetla normalnie ,może ktoś wie co to za przyczyna .

może to wina providera - problem z DNS ?

Przepraszam ale nic z tego nie rozumiem ,to dla mnie czarna magia,wyczyściłem komputer

klinerem i chyba od tego momentu to się stało

[ Dodano: Czw 14 Lip, 2011 23:19 ]

Mam mozille Firefoxa

[ Dodano: Czw 14 Lip, 2011 23:20 ]

Zmień IE na Firefoxa.

A co to jest IE

bogdan b, To są właśnie czary!!! Miałeś robala na wtyczkach i usunąłeś część zainfekowaną. Jeżeli posiadasz program Avast to chyba musisz się pożegnać z tym największym wirusem. Często zdarza się że, Avast po małej przeróbce przez trojana zostaje potężnym wirusem. Komputer muli i prawie nic nie działa. Używaj SlimClaner, WinUtilities lub Registry Washer Uwaga tylko systemy legalne!!! Jako programu antywirusowego możesz użyć Sekunia PSI itp. Korzyść to nie spowalnia komputera i nie "kracze" o zagrożeniach. :wink:

bogdan b napisał/a:

A co to jest IE

Przeglądarka Internet Explorer

Dzięki Gonzo, teraz wiem ,ja mam Mozilla Firefox

[ Dodano: Czw 14 Lip, 2011 23:34 ]

Witaj Andyandy, mam właśnie Avast,co mam teraz zrobić żeby to wróciło do normy

Co ma DNS do wyświetlania obrazków

mam sieć osiedlową - jest dostępnych kilka adresów DNS (z lenistwa mam wpisany najczęściej jeden) - często w takich przypadkach pomaga zmiana DNS (moźe to wina serwera osiedlowego) - ale

To są właśnie czary

usunąłeś część zainfekowaną

i umarło...

i umarło.

tompi, możesz powiedzieć co umarło.i co trzeba ożywić :smile:

[ Dodano: Czw 14 Lip, 2011 23:42 ]

Mi ostatnio jak Avast wywalił wirusa to zapłaciłem 150 zeta specjaliście od kompów :devil:

Gonzo, super to mnie uspokoiłeś przed snem :grin:

możesz powiedzieć co umarło.i co trzeba ożywić

w zasadzie to wypadało by zajżeć do... gardła (czyli do komputera)

jaki system, jaki antywirus, jakie inne zabezpieczenia, co było instalowane i odinstalowane, co było kasowane

Bogdan..

Wejdz na nasze forum i poszukaj jakiegos postu z fotkami.. Kliknij na jakas fotke i zobacz czy otworzy sie dodatkowa strona z powiekrzeniem tejze fotki .. Ja nieraz patrzac na fotografie na forum widze tylko kawaleczek ze zdjecia ale po kliknieciu na nią to otwiera mi sie w calosci..

pozdro

Zmień IE na Firefoxa.

Miro z ikony w poście widać że korzysta z Firefox. :wink:

Bogdan ściągnij najnowszą wersie Firefox odinstaluj starą i zainstaluj nową. Powinno pomóc.

Firefox powinien zapytać jeżeli będzie brakowało jakieś wtyczki do flasha, java itp. Chociaż jeżeli Ci chodzi o zdjęcia na głównej koło administratora to one nie są we flashu, co innego zmieniający się napis w nagłówku forum.

Bogdan Zanim zaczniesz coś kombinować samemu najlepiej zajrzyj tutaj http://www.google.pl/chrome/?installdataindex=nosearch&hl=pl&brand=CHMB&utm_campaign=pl&utm_source=pl-ha-emea-pl-sk&utm_medium=ha ściągnij i zainstaluj Chrome. Przeglądarka lekka i szybka. Będziesz wiedział czy to wina Firefoxa.

Miro z ikony w poście widać że korzysta z Firefox. :wink:

Zgadza się .

Usterki zostały usunięte ,Córka poświęciła godzinkę i wyprowadziła na prostą komputer.

Nie wiem dokładnie co zrobiła ,coś pousuwała i w grała na nowo Firefox i teraz jest OK.

Dzięki za pomoc Koledzy

• 1 year later...