Apri Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Nadszedł czas aby pochwalić się swoją wędzarnią. Marzyłem o niej od dłuższego czasu , aż wreszcie się zmaterializowała. A tak działa i takie są efekty mojego tworzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 :clap: Ładna ta Twoja wędzarnia a produkty w niej uwędzone :thumbsup: :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Boczek peklujesz na sucho? Rozklepujesz go lekko przed rolowaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apri Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 Nie. Boczek nastrzykuję tak jak pozostałe wędzonki i pekluję na mokro. Potem zwijam i sznuruję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Kurcze, a moje mają tendencję do rozwijania się po ukrojeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 moje mają tendencję do rozwijania się po ukrojeniu. Rafał lekko rozklep i delikatnie posyp żelatyną przed rolowaniem i wiązaniem.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Rafał lekko rozklep Ja bym dodał natnij co 2cm,rozklep i to wcale nie lekko i się nie bój nie odda a dalej jak Roger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wędzarnia jak się patrzy...wyroby pierwij sort!!!... aż mi przyszła ochota na wędzenie ....a to dopiero za 2 tygodnie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agga Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 mi też ślinka już cieknie jak na to patrzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Rafał lekko rozklep Ja bym dodał natnij co 2cm,rozklep i to wcale nie lekko i się nie bój nie odda a dalej jak Roger. Rozklepuję, ale na talerzu prawie zawsze się rozwija.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Gratulacje o taki efekt końcowy chodzi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Apri- bardzo ładna wędzarnia :clap: i wędzonki piękne :thumbsup: Kurcze, a moje mają tendencję do rozwijania się po ukrojeniu. No , a co to siły w ''rencach'' brak ? :wink: Może za słabo sznurujesz...? :rolleyes: :grin: Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apri Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 Wszystkie Wasze wypowiedzi to miód na moje serce )) Zdecydowanie więcej czytam niż piszę na tym szacownym forum. Cała moja wiedza bierze się z tego portalu. Wspomnienia z dzieciństwa , gospodarstwo moich dziadków , świniobicia , pieczenie chleba , to tylko piekne wspomnienia. Powrót do nich okazał się możliwy dzięki także Wam wszystkim , pasjonatom normalnego , zdrowego jedzenia. Pasjonatom którzy chcą podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi. Dzięki wielkie. Szczególnie Dziadkowi mojemu pierwszemu wirtualnemu Nauczycielowi. Pewnie o tym nie wie ilu ludziom otworzył oczy i umożliwił zmierzenie się z wyzwaniem pod tytułem " Co zrobiłem to zjem" ) DziękiPozdrawiam wszystkich pasjonatów i jestem do dyspozycji. Chetnie podzielę się swoimi miernymi doświadczeniami z inymi. Jak to mówią Weterani "czuj dym" )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan b Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Apri, Fajna wędzarnia i wyroby widać że :thumbsup: Jak to mówią Weterani "czuj dym" )) Nawzajem :grin: . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts